Kćerka Paula Walkera tuži Porsche zbog nepravedne smrti oca

Showbiz 30. sep. 201515:41 > 17:53
Podijeli:
Izvor: Reuters

Kćerka Paula Walkera Meadow tuži firmu Porsche zbog navodnog nemara i nepravedne smrti njenog oca u 2013. godini. No, Porsche navodi da je smrt nastupila zbog nesavjesne vožnje, a ne njihovog nemara.

Walker je preminuo u dobi od 40 godina kada se automobil Porsche Carrera GT, u kojem je glumac bio suvozač, zabio u obližnje drvo u Santa Clariti u Kaliforniji. Nesreća, u kojem je smrtno stradao glumac iz filma “Fast & Furious”, se desila 30. novembra 2013. Automobil se zapalio odmah nakon sudara i poginuli su i Walker i vozač Roger Rodas.

“Suština je u tome da je Porsche Carrera GT opasno vozilo. Nije mu mjesto na ulici i ne bismo trebali da budemo bez Paula Walkera ili njegovog prijatelja Rogera Rodasa”, rekao je advokat Meadow Walker Jeff Milam ABC Newsu komentarišući tužbu koju je podnio Vrhovnom sudu u Kaliforniji.

Tužba ne navodi novčani iznos odštete koju traži tužilac.

Glasnogovornik Porschea je dao saopćenje u vezi tužbe Entertainment Weeklyju te su naveli: “Kako smo i prije kazali, veoma nam je žao osoba koje budu povrijeđene u vozilima Porschea, ali vjerujemo da će zvanični izvještaji u ovom slučaju utvrditi da je tragična nesreća rezultat nesmotrene vožnje i prevelike brzine”.

U tužbi se navodi kako je “nedostatak sigurnosnih značajki kriv za nesreću i da su je te značajke mogle spriječiti, i u najmanju ruku, spriječiti Walkerovu smrt”. Također stoji da “firma nije instalirala elektronski sistem kontrole stabilnosti”.

Walker je bio zarobljen pojasom, dodaje se u tužbi, te tvrde da je glumac bio živ minutu i 20 sekundi nakon udesa, poslije čega se vozilo zapalilo.

“Ako oduzmete ove nedostatke u vozilu Porsche Carrera GT, Paul Walker bi bio živ danas”, stoji u tužbi.