Ralph Lauren dao ostavku na mjesto izvršnog direktora

Showbiz 30. sep. 201516:13 > 22:15
Podijeli:
Izvor: Reuters

Kreator Polo brenda Ralph Lauren i kultni lik američke modne industrije napušta mjesto izvršnog direktora u svojoj istoimenoj kompaniji.

75-godišnji Lauren će u novembru vođenje firme prepustiti Stefanu Larssonu, predsjedniku brenda Old Navy za Gap. Lauren će nastaviti služiti firmi kao izvršni predsjednik i kreativni direktor.

“Moj posao je da uvijek mislim na budućnost naše kompanije i kako da idemo naprijed. Stefan Larsson je nevjerovatno talentovan i on će našoj kompaniji donijeti novu i uzbudljivu perspektivu”, rekao je Lauren.

“Mi smo bili lideri u našoj industriji blizu 50 godina i ovo je samo početak”, dodao je.

Rođen u Bronxu u New Yorku, roditelja Jevreja, Lauren je počeo dizajnirati muške kravate pod brendom Polo 1967. On je razvio zaštitni znak  – majice kratkih rukava sa malim logom polo igrača 1972. godine.

Potezi koji su uslijedili nakon toga uključuju izgradnju maloprodajne mreže širom svijeta i ulaske u svijet mirisa, dodataka i ženske mode.

Lauren je rangiran na 74. mjestu Forbesove liste 400 najbogatijih Amerikanaca sa bogatstvom od 6,2 milijarde dolara.

Prije dolaska u Gap, Larsson je radio 15 godina u kompaniji Hennes & Mauritz i tako pomagao da švedski prodavač na malo postane globalni gigant.