Daniel Craig branio Monicu Bellucci od novinara

Showbiz 28. okt 201512:00 > 14:18
Izvor: AFP/Leon Neal

Daniel Craig džentlmenski je nedavno novinaru The Red Bulletina objasnio zašto je smiješno njegovu partnericu u posljednjem filmu o Jamesu Bondu, Monicu Bellucci nazivati "starijom ženom".

Kada je pedesetjednogodišnja italijanska glumica prošle godine izabrana za ulogu Lucie Sciarre, jedne od dviju partnerica Jamesa Bonda u filmu Spectre, mediji su se raspisali o tome da je Bond dobio “najstariju djevojku dosad”.

Niko se tada nije nimalo čudio Craigovim godinama, koji će za tri godine navršiti 50. Riječ je, naime, o učestalim predrasudama prema glumicama i njihovoj životnoj dobi kada su uloge u pitanju. Problem je već dugo prisutan u filmskoj industriji i brojne su velike glumice javno upozoravale na taj problem. U intervjuu za The Red Bulletin Craig je objasnio kako je Bond u posljednjih nekoliko filmova postao galantniji jer su ga “okružili snažnim ženama koje znaju kako treba s njim”.

“Zaboga, govorimo o Monici Bellucci!”

Na pitanje novinara kako je Bond “podlegao čarima starije dame”, misleći na ulogu Lucie Sciarre dodijeljenu Monici Belluci, britanski glumac je odgovorio: “Mislili ste pitati kako je podlegao čarima svoje vršnjakinje. Zaboga, govorimo o Monici Bellucci, a kad neko poput nje pristane biti Bondova djevojka, možete se uistinu smatrati sretnikom!”
Bellucci se na konferencijama za novinare predstavlja kao Bondova žena, umjesto kao Bondova djevojka. I Naomie Harris koja u Spectri glumi Moneypenny, nedavno je kazala kako smatra da je naziv ‘Bondova djevojka’ zastario i neprikladan kada je o Monici Bellucci riječ.
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.