Reksona u Impulsu otvoreno o hip hopu, Bassivityju i životu

Showbiz 04. nov 201514:45 > 14:46
Izvor: N1

Davne ’96. u Beogradu je samo mala grupa ljudi slušala hip hop muziku. Ljubitelji ovog muzičkog pravca su se držali zajedno i furali su drugačiji, prepoznatljiv fazon.

Za neke je to bila samo prolazna faza, ali za neke, poput Relje Reksone Milankovića, to je bio način života.

Stvaranjem, izvođenjem i izdavanjem hip hop muzike Relja se bavi skoro 20 godina. Kako su izgledali njegovi počeci, o nastanku Bassivityja, grupi V.I.P., nastupima sa 50 Centom, saradnji sa Strukom na aktielnom albumu „Totalna kontrola“ i o dokumentarnom muzikčkom filmu „Stani na put“ čućete direktno od Relje ove srede od 21:00 na MTV kanalu u emisiji „Impuls“.

Prvi projekat beogradskog hip hopera bio je Crni Protokol, a onda je udružio snage sa Ivanom Jovićem Ikcem sa kojim je formirao kultni sastav V.I.P. Tako je ranih 2000. ovaj dvojac postavio temelje hip hop scene u Srbiji. Njihov debi album „Ekipa stigla“ prodat je u čak 15.000 primeraka i ujedno je bilo prvo izdanje izdavačke kuće Bassivity.

Od početka postojanja, ova izdavačka kuća okupila razne afirmisane repere kao što su Struka, Shorty, Marčelo i drugi, ali i platforma za nove, manje poznati izvođače.

Reksona je posebno ponosan na dva nastupa uz popularnog američkog repera 50 Centa, prvi put pred njegov koncert u Areni 2006. godine pred više od 25.000 ljudi, i drugi put tri godine kasnije u hali Pionir, takođe u Beogradu.

Među poslednjim Reljinim projektima su album „Totalna kontrola“ koji je uradio sa kolegom Strukom, i učesće na dokumentarnom muzičkom filmu „Stani na put“ koji govori o nastanku i razvoju regionalne hip hop scene.

O svemu ovome u opuštenoj atmosferi razgovarali su Naida i Relja u novom studiju Bassivityja na vrhu zgrade odakle se pružao prelepi pogled na Beograd…