Svijet od terorizma jedino može spasiti Gerard Butler

Showbiz 07. nov 201515:01 > 15:06
Izvor: YouTube screenshot

U martu 2016. godine dolazi nam nastavak filma "Olympus Has Fallen" iz 2014. godine, u kojem je Gerard Butler glumio obavještajca "u penziji" koji je spriječio ubistvo predsjednika SAD-a, od terorista iz Sjeverne Koreje.

Iako film nije doživio senzacionalno dobre kritike, ali je zato bio fantastična reklama za najmodernije oružje vojske SAD-a, Lionsgate i Millenium Films ponovo su se udružili kako bi napravili nastavak.

Ovog puta, London je u opasnosti, sa mogućnošću da se to proširi na cijeli svijet, a jedini ko to može spriječiti je naravno, “bivši Spartanac” Gerard Butler, koji tumači ulogu Mikea Banninga.

Naime, svjetski lideri se skupljaju u prijestlnici Velike Britanije kako bi odali posljednju poštu britanskom premijeru, a Banning otkriva zavjeru u kojoj će stradati svi svjetski lideri.

Pored Butlera, režiser Babak Najafi je angažovao velikog Morgana Freemana, Angelu Bassett i Aarona Eckharta koji glumi predsjednika SAD-a, Benjamina Ashera. Režiser Najafi iza sebe nema mnogo zavidnu karijeru, ali sudeći po kadrovima iz trailera, možda je uradio odličan posao i eventualno još neki blockbuster angažman.

Iza sebe ima dva dugometražna filma, Easy Money II: Hard To Kill iz 2012. godine, te film Sebbe iz 2010. S druge strane, scenarista Creighton Rothenberger ponovo je pisao scenario, baš kao i za Olympus Has Fallen, a mora se priznati da mu je u CV-ju dobro došao naslov The Expendables III, koji mu je vjerovatno donio najviše profita do sada.

Kako to izgleda u 2:22, pogledajte u videu.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.