Impuls specijal sa Expo 2015 izložbe u Milanu

Showbiz 24. nov. 201515:16 > 15:23
Podijeli:
Izvor: N1

Futuristički paviljoni, arhitektonska remek-djela, spektakularne predstave, inovacije, tehnologija, tradicija i mnogo više, sadržani su u najznačajnijoj svjetskoj izložbi ove decenije – Expo 2015.

Ekipa emisije Impuls posjetila je Expo izložbu, koja se ove godine od 1. maja pa do 31. oktobra održavala u Milanu u Italiji. Na sajmu se predstavilo 145 zemalja na više od milion kvadratnih metara, a pretpostavlja se da je izložbu posjetilo najmanje 20 miliona ljudi.

Glavna tema ovogodišnjeg sajma bila je „Nahraniti planetu, energija za život“, pa su brojni vrhunski arhitekti imali ovo na umu dok su stvarali svoja velelepna i spektakularna zdanja.

Paviljon Ujedinjenih Arapskih Emirata je stručni žiri proglasio za jedan od najboljih, a gužve pred ulazom i redovi od skoro tri sata čekanja svjedoče koliko je i za posjetioce bilo vrijedno da zavire u paviljon zemlje koja dočekuje narednu izložbu Expo 2020. godine. Upravo je to bio razlog da predstavnica sa UAE štanda za kamere Impulsa ispriča šta to čini njihovu zgradu superiornom, a takođe su predstavili futuristički koncept supermarketa budućnosti koji je u potpunosti digitalizovan.

Impuls gledajte večeras na N1 u 21 sat.

  Osnovna tema ruske izložbe bila je pitanje sigurnosti hrane, a njihov paviljon se prostirao na čak 3.200 kvadratnih metara. Izrađen od drveta i stakla sa strukturom prednjeg dijela koji podsjeća na skijašku skakaonicu, predstavljao je kombinaciju ranijih paviljona iz perioda SSSR-a, pa bi tako svako na prvi pogled znao da pripada upravo Rusiji. Čak 300 ljudi radi na ovom paviljonu tokom trajanju Expo sajma, a njegova izrada je počela u oktobru 2014. godine. Za vrijeme trajanja izložbe ruski štand je posjetilo četiri miliona ljudi, uključujući i ekipu emisije Impuls.

Kako izgleda najveća svjetska izložba, šta kriju paviljoni zemalja koji su ove godine izlagali svoje radove na temu hrane i energije, saznaćete u novom izdanju emisije Impuls, u srijedu od 21 sat na MTV kanalu.

Tu su još i MTV vijesti i pregled stanja na listi Domaćica.

IMPULS

Premijera: srijedom u 21:00 na MTV
Reprize četvrtkom u 22:40, petkom 19:00, subotom u 12:10 i nedjeljom u 17:30.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.