Pitt: Seljak sam u duši

Showbiz 27. nov. 201520:44 > 28. nov. 2015 10:02
Podijeli:
Izvor: REUTERS/Shannon Stapleton

Holivudski glumac Brad Pitt je u intervjuu švajcarskom listu "Maten" govorio o svojoj ljubavi prema francuskom selu i teškom savladavanju francuskog jezika.

Prije nekoliko godina, on i njegova supruga i koleginica Angelina Jolie kupili su veliko imanje sa vinogradima na jugu Francuske.

“Život na imanju u Provansi je uvijek najprijatniji dio godine. Ja sam u biti poljoprivrednik, a ne glumac”, izjavio je Pitt.

Ovaj “seljak u duši” se nada da će uskoro moći da vodi konverzaciju i na francuskom jeziku.

“Dajte mi još godinu dana i odgovaraću na vaša pitanja na francuskom kada sljedeći put dođem u Švajcarsku! To kažem, a već je prošlo pet godina od kako smo Angie i ja obećali djeci da ćemo naučiti francuski”, rekao je poznati glumac čija su djeca odavno naučila francuski.

“Treba ih samo čuti kada razgovaraju među sobom! To nas izluđuje, jer ne razumijemo uvijek šta kažu. Medox tečno govori francuski i engleski, a uči i kmerski, ruski i njemački”, dodao je on.

Ljubav koju glumački par gaji prema Francuskoj ogleda se i u njihovom najnovijem ostvarenju “Pored mora”, o paru koji prolazi kroz bračnu krizu putujući Francuskom tokom 1970-ih godina.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.