Potvrđeno: Johna Ramba ćemo gledati u TV seriji

Showbiz 02. dec. 201507:57 > 08:05
Podijeli:
Izvor: YouTube screenshot

Dok svijet željno iščekuje povratak Rockyja Balboe, odnosno Sylvestera Stallonea u filmu Creed, Entertainment Weekly nam je donio još jednu fantastičnu vijest a tiče se slavnog holivudskog akcionog glumca, a ta je da je televizija FOX otkupila prava i upustila se u pretprodukciju TV serije "Rambo: New Blood", odnosno "Rambo: Nova krv".

Kako navodi izvor, adaptacija filmske franšize “Rambo” na TV ekrane pratit će originalnu priču i odati počast Rambo filmovima, ali i straživati kompleksnu vezu između Ramba (Stallone) i njegovog sina J.R-a, bivšeg Navy Sealovca.

Stallone će vjerovatno na radost miliona gledatelja reprizirati svoju ulogu vetereana rata u Vijetnamu, te bivšeg pripadnika redova Zelenih beretki sa specijalnim setom vještina.

Stallone i Avi Lerner će biti zaduženi za produkciju filma, zajedno sa Jebom Stuartom (Die Hard) koji će biti i takozvani showrunner.

Ovaj potez je ohrabrio FOX televiziju nakon što je na Dan zahvalnosti, spin off filma “Rocky” pod nazivom “Creed” zaradio 42,1 milion dolara, najavivši trku za Oscara.

Moramo priznati da je prošlo dosta vremena od kako je Stallone igrao kultnog heroja iz post Reagan ere. Posljednji put smo ga gledali u instalaciji pod imenom “Rambo” 2008. godine.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.