Remake nakon 26 godina: Van Damme se vraća kao Kickboxer

Showbiz 03. dec. 201512:55 > 13:00
Podijeli:
Izvor: YouTube screenshot

Nema sumnje da je pravljenje novih verzija starih filmova u modi posljednjih pet ili šest godina, a onaj koji je došao na red jeste "Kickboxer" iz 1989. godine, u kojem je glavnu ulogu glumio veliki Jean-claude Van Damme.

Naredne godine dobit ćemo reboot pod imenom “Kickboxer: Vengeance”, za koji je objavljen i teaser od 20 sekundi. Režirat će ga John Stockwell, a glavne uloge će glumiti Dave Bautista, prosljavljena zvijezda WWE franšize, Gina Carano, a braću Erica i Kurta Sloanea će glumiti dvojac Darren Shahlavi i Alain Moussi.

Van Damme se ovog puta u film vraća kao mentor Kurtu Sloaneu, koji je nazočio smrti brata Erica. Tokom borbe ubio ga je Tong Po (Dave Bautista). Priča, kao što možete vidjeti nije odmakla mnogo od originala koji je u kina došao prije 26 godina, a čak ni imena nisu promijenjena.

vann Damme će biti Xian Chow, koji pomisli da je Kurta nemoguće trenirati, sve dok u njemu ne vidi set vještina koje je potrebno oblikovati.

Producenti su Dimitri Logothetis i Nick Celozzi, a izvršni producenti Mike Weber, Peter Meyer, Brian O'Shea, Nat McCormick i Jeff Bowler. Film je sniman je u New Orleansu i na Tajlandu.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.