Angelina Jolie režira film o genocidu u Kambodži

Showbiz 06. dec. 201519:47 > 19:51
Podijeli:
Izvor: Anadolija

Holivudska zvijezda Angelina Jolie Pitt u posjeti je Kambodži gdje trenutno režira dugometražni film "First They Killed My Father" (Prvo su ubili mog oca) baziran na potresnim memoarima nastalim u genocidu kojeg su počinili Crveni Kmeri 70-ih godina.

Gostujući u glavnom kambodžanskom gradu Phnom Penhu, Jolie Pitt podsjetila je kako je kulturu, stanovnike i život Kambodže prvi put upoznala 2001. godine snimajući film “Lara Croft: Tomb Raider”. Iste godine slavna glumica u Kambodži usvaja, sada već svoje najstarije dijete, 14-godišnjeg dječaka Maddoxa.

Film koji trenutno režira, kako je kazala, dijelom je posvećen Maddoxu kako bi znao šta se dešavalo u njegovoj domovini.

Obraćajući se pred nekoliko stotina okupljenih ljudi u pozorištu Chaktomuk, Jolie Pitt govorila je o saradnji sa istaknutim veteranskim filmašima iz Kambodže i istakla kako ta zemlja predstavlja najveće glumačko iskustvo u njenoj karijeri.

“Našla sam sreću u onome što radim, moja djeca su zdrava i počašćena sam da mogu da pričam priče, da radim na nečemu o čemu toliko brinem, kao i zbog mog muža koji se nalazi tu”, kazala je pokazujući na Brada Pitta koji je također doputovao u Kambodžu.

Najnoviji film u režiji Jolie Pitt, koja ima i američko i kambodžansko državljanstvo, priča je o doživljaju komunističkog režima Crvenih Kmera u kojem je ubijeno skoro dva miliona Kambodžanaca masovnim egzekucijama, u logorima i izgladnjivanjem.

Očekuje se kako će film biti ekraniziran do sredine 2016. godine.