Eurosong: Dalal i Deen kakve ne očekujete

Showbiz 07. dec. 201508:46 > 09:09
Podijeli:
Izvor: N1

Grad domaćin za Eurosong 2016. godine biće Stockholm pa će Globe Arena kapaciteta od 14 do 16 hiljada posjetilaca po drugi put u svojoj historiji ugostiti predstavnike 43. zemlje koji će pokušati ostvariti svoje evrovizijske snove.

Polufinalne večeri biće održane 10. i 12. maja, a finale 61-og takmičenja za najbolju pjesmu Evrope biće održano 14. maja.

Prošle godine finale Eurosonga iz Beča pratilo je preko 200 miliona ljudi. U studiju Novog Dana bili su Dalal, Deen, Almir Ajanović i Lejla Babović – okosnice, temelji tima u Švedskoj.

Švedska kroz Melodien Festival koji se održava nekoliko večeri sjajno zagrijava atmosferu. Poznato je da su Šveđani široke ruke kada je u pitanju ovo takmičenje.

U Švedskoj se uvijek napravi show, a karte su već u prodaji“, istakao je Almir Ajanović.

Lejla Babović je kazala da je ovaj tim muzička bh. reprezentacija, te da Bosanci i Hercegovci znaju podržati dobre timove.

Velika je euforija jer BiH posljednje tri godine nije učestvovala na Eurosongu. Vraćamo se s velikim entuzijazmom. Drago mi je da ce BiH biti dio velike muzičke priče i evropske porodice“, rekao je za Deen.

Autor pjesme, Almir Ajanović je kazao kako je presretan i da će biti predivno predstavljati svoju zemlju na tako velikom takmičenju.

Detalji pjesme nisu poznati javnosti i tako će ostati do februara iduće godine.

Efekat iznenađenja može igrati bitnu ulogu za konačni plasman”, kazala je Babović i dodala da će pjesma biti neobična. “Niko ne očekuje da će Deen i Dalal pjevati takvu pjesmu.

Almir Ajanović je kazao kako je Deen uvijek govorio da bi volio na Eurosongu pjevati s Dalal.

To je ogroman projekat, pun odricanja i rada. Konačno se desilo se da idemo zajedno Dalal i ja“, kazao je Deen.

Dalal je kazala da je Eurovizija bio san koji joj se sada ostvario.

Uz sebe imam svog najboljeg prijatelja. Šta god da se desi izborit ćemo se zajedno.”

Svi gosti Novog dana su se složili da je dobitna kombinacija dobra pjesma i kvalitetan scenski nastup.

Mislim da je pjesma najbitnija. Govori se da se glasa regionalno, ali da se glasa samo tako, Marija Šerifović nikada ne bi pobijedila. Za nju su glasali svi.

Deen je kazao da na do februara ne smiju govoriti o pjesmi, ali je naglasio da je lijepa.

Nastup doživljavam kao da mi je prvi put, iako sam već u Istanbulu predstavljao BiH na Eurosongu. Pokušat ću iskustvom pomoći ostatku tima i da zajednički što bolje predstavimo našu zemlju.”

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.