Novi Star Wars je tu, a ova pitanja se nameću sama po sebi

Showbiz 18. dec. 201518:57 > 19:05
Podijeli:
Izvor: Promo

Nakon što je sada već kultni film Star Wars: The Force Awakens doživio prve premijere širom svijeta, mnoga pitanja i komentari su se pojavili i to posebno na društvenim mrežama.

Star Wars je uvijek slovio za film koji je zasnovan na misteriji. Također, postoji šansa da ćemo epizodu VIII gledati u kinima u maju 2017.

Ovo je deset glavnih pitanja koja se nameću nakon premijere Star Wars: The Force Awakens

1. Šta je sa Lukeom?

Ovo je jedno od najvećih pitanja koje se postavlja zbog finalne scene u filmu kada Rey nalazi Lukea kako sam stoji na zelenom otoku. Zašto je Luke otišao?

2. Koja je veza između Reya i Lukea Skywalkera?

S obzirom na Reyovu moć i događaje koji okružuju ovaj lik, postoji vrlo velika mogućnost da su Rey i Luke u krvnoj vezi.

3. Zašto je Rey ostavljen na Jakku-u?

Rey je odveden iz Lukeovog trening poligona za Jedije kao vrlo mlad i sakriven je na sigurno mjeso od ostvete Kylo Rena. Ali zašto je ostaviti na pješčanoj planeti?

4. Ko je igrao lik Maxa Von Sydowa i zašto je on imao mapu?

Ovaj lik progovara prvu rečenicu nove trilogije Star Warsa: “Ovo će ispraviti stvari”. Nakon toga je ubijen u napadu Prvog reda na Jakku.

5. Ko je Vrhovni vođa Snoke?

Lik kojeg smo vidjeli samo u formi holograma je ubjedljivo najmisteriozniji u novom filmu.

6. Koliko je ustvari jak Prvi red (First order)?

Pitanje se može povezati za prethodno, s obzirom da ne znamo koliko Snokeove sile može kontrolisati ili uticati na vojsku Stormtroopera.

7. Hoćemo li ikad više vidjeti Hana na bilo koji način, u bilo kojem obliku?