Natalie Cole preminula u 65. godini života

Showbiz 01. jan 201618:53 > 19:57
Izvor: Reuters

Vrhunska R'n'B pjevačica Natalie Cole umrla je u 65. godini života, javljaju svjetski mediji.

Cole je u svijet muzike ušla prateći stope slavnog oca, a zadnjih godina se borila s više zdravstvenih poteškoća, da bi joj u četvrtak navečer otkazalo srce. Vlasnica devet Grammyija zbog zdravlja je bila primorana zadnja tri mjeseca otkazati brojne nastupe koji su bili planirani, nakon što joj je dijagnosticiran hepatitis C, što je bilo povezano s prijašnjem ovisnošću o drogi.

Cole je bila kćer muzičke ikone Nata (Kinga) Colea, a 1991. godine postigla je fascinantan uspjeh i privukla pažnju publike, kada je izdala duet sa svojim ocem, pod nazivom “Unforgettable”.

https://youtube.com/watch?v=2uRtNMFfF-g

Imala je samo 15 godina kada joj je otac umro, 1965., i to desetljeće prije nego je krenula u solo karijeru izvođačice. Album, pod istoimenim nazivom kao hit, tjedne je proveo na top ljestvicama, i prodan je u preko 14 miliona primjeraka širom svijeta, a osvojio je i šest Grammy nagrada.

Karijera joj je doživjela vrhunac nakon debitantskog albuma na kojem je bio njezin ogromni hit “This Will Be (An Everlasting Love)”, i Grammyija koje je osvojila za najboljeg novog izvođača, i najbolju R&B izvođačicu.

Ovisnost o drogi dovela do zdravstvenih problema

Ranije je eksperimentirala s drogama, poput LSD-a i heroina, nakon čega je probleme imala i u poslovnom životu. Nakon drugog pokušaja rehabilitacije izvukla se iz pakla droge, da bi opet počela nizati glazbene uspjehe. Dobila je i svoju zvijezdu slavnih na Hollywood Walk Of Fameu.

2009. godine morala je na transplantaciju bubrega, koji joj je donirao anonimni donator, nakon što ju je hepatitis C doveo do svakodnevnih odlazaka na dijalizu. Posvetila se promoviranju Univerziteta za istraživanje bubrega, grupi fokusiranoj na istraživanje bolesti bubrega i pomoći oboljelima.

Među zadnjim događajima na kojima se pojavila jest onaj 2014. godine, kada je došla na proslavu 80. rođendana Teatra Apollo.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.