Bill Cosby se prvi put oglasio od podizanja optužnice

Showbiz 02. jan 201613:11 > 13:11
Izvor: Reuters / ERIC THAYER

Američki komičar Bill Cosby prvi put se oglasio od kada je protiv njega podignuta optužnica za seksualni napad.

Nekadašnji “omiljeni američki tata” zahvalio se na podršci prijateljima i fanovima putem Twittera gdje ga prati 4,1 milion ljudi.

Protiv 78-godišnjeg glumca je prošle nedjelje podignuta optužnica i izdat nalog za hapšenje zbog “seksualnog napada sa oteževajućim okolnostima”, djelo za koje je zaprijećena kazna do 10 godina zatvora.

Nakon što mu je pročitana optužnica, Cosby je pušten na slobodu uz kauciju od milion dolara.

Njegova advokatica Monique Pressley izjavila je za televiziju NBC da je glumac sačuvao moral i da vjeruje da će biti oslobođen svih optužbi.

“Moj klijent nije kriv i mi ne planiramo nikakvu nagodbu”, odgovorila je Pressley na pitanje novinara da li Cosby razmišlja da se izjasni krivim kako bi dobio manju kaznu.

Posljednjih godinu dana, više od 50 žena optužilo je komičara za seksualno napastvovanje. One tvrde da ih je Cosby drogirao i seksualno iskoristio. Mnogi od ovih slučajeva su, u međuvremenu, zastarjeli.

Nakon izbijanja skandala, Cosby je naišao na snažnu osudu javnosti, pa je čak i njegova zvijezda uklonjena sa Staze slavnih u Hollywoodu.

Glumac je do sada energično negirao sve optužbe i čak uzvratio protivtužbom za klevetu i nanošenje duševne boli protiv svojih tužiteljica.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.