Smrtno bolesni tvorac Simpsona donira 100 miliona dolara

Showbiz 11. nov 201409:28 > 10:42
Podijeli:
Izvor: YouTube/screenshot

Holivudski producent i reditelj te jedan od sukreatora kultne animirane serije "Simpsoni" Sam Simon namjerava donirati svoje bogatstvo, koje je procijenjeno na čak 100 milijuna dolara, kako bi pomogao beskućnicima i ugroženim životinjama.

Simonu je 2012. godine dijagnosticiran neizlječiv rak debelog crijeva, a sve prognoze su bile pesimistične. Naime, lijekari su mu tada rekli kako mu preostaju samo tri mjeseca života.

Unatoč crnim vijestima 59-godišnji Simon je odlučio kako će se ostatak života fokusirati na stvari koje voli, a to je pomaganje ljudima i životinjama. U intervjuu za NBC priznao je kako je dijagnozu odbio gledati negativno.

“Okružen sam ljudima koji me vole, brinu za mene i spremni su sve učiniti kako bi mi pomogli. To ja nazivam srećom. Mislim da sam ranije imao problema s tim da ljude pustim preblizu sebe”, rekao je.

Inače, Simon je svoje bogatstvo stekao popularnom serijom Simpsoni koju je kreirao zajedno s kolegom Mattom Groeningom. Iako se kasnije povukao ostao mu je status izvršnog producenta te je tako godišnje zarađivao na desetke miliona doolara.