El Chapo nije znao ko je Sean Penn, flertovao sa glumicom

Showbiz 14. jan 201609:16 > 10:48
Podijeli:
Izvor: Reuters/Rolling Stone

Transkripti sms poruka koje su izmjenjivali meksički narko bos El Chapo Guzman i glumica Kate del Castillo su pokazali da je on bio manje zainteresovan za snimanje filma o svom životu, a više za flertovanje sa meksičkom glumicom.

Poruke, koje je jučer objavio list “Milenio”, a njihovu autentičnost je potvrdio jedan meksički zvaničnik, pokazuju da je Guzmana najviše interesovalo da se nađe licem u lice sa glumicom, kao i da zapravo nije znao ko je američki glumac Sean Penn, prenijela je agencija AP.

Penn je priznao da se naknadno ubacio na sastanak koji je Del Castillo zakazala sa Guzmanom kako bi razgovarali o planovima za snimanje filma o životu narko bosa, a koji je održan 2. oktobra u planinama gdje se El Chapo skrivao.

Kako se ono zove onaj glumac?“, navodi se u jednoj poruci sa broja za koji je potvrđeno da ga je koristio Guzman.

On je kasnije tražio od svojih advokata da mu kažu u kojim se filmovima Penn pojavljivao.

Meksički zvaničnik, koji je želio da ostane anoniman, potvrdio je da su El Chapove poruke, kojih ima više desetina, autentične. U mnogima se izražava divljenje i čežnja za sljedećim susretom, umjesto interesa za planirani filmski projekat.

Kažem ti, više sam uzbuđen zbog susreta sa tobom nego zbog scenarija za film“, napisao je jednom prilikom Guzman glumici, koju je u svom imeniku zapamtio kao “ermoza”, što je pogrešno napisana riječ koja na španskom znači “ljepotica”.

U drugoj poruci narko bos piše Del Castillovoj: “Kako je najbolja i najinteligentnija žena na svetu, kojoj se veoma divim?“.

Guzman, koji je oženjen bivšom misicom Emom Coronel i ima djecu sa njom, kao i još nekim ženama, u jednoj poruci piše: “Moja majka želi da te upozna. Pričao sam joj o tebi.

Glumica odgovara: “Osim našeg filmskog projekta, veoma sam uzbuđena što ću te vidjeti uživo” i kasnije dodaje: “Uskoro ćemo se zagrliti!”

Meksički analitičar Alehandro Ope navodi: “Šta je tu čudno? To što je Guzman slab na žene? On ima 18 djece, oženjen je ženom 30 godina mlađom od njega. Nema tu ništa čudno.

Guzman je uhvaćen u petak, nakon pucnjave između njegovih pomagača i meksičkih marinaca u kući u obalskom gradu Los Mochis, u državi Sinaloa. Tom prilikom je ubijeno pet kriminalaca, a još šest je povrijeđeno.

Vlasti navode da su uspjele da otkriju lokaciju na kojoj se nalazi Guzman zahvaljujući intervjuu koji je sa njim imao Sean Penn.