Miraj Grbić nasmijao Amerikance prije Super Bowla

Showbiz 08. feb 201608:12 > 08:14
Izvor: Sceenshot

Bh. glumac Miraj Grbić pojavio se u reklami američke kompanije Priceline koja je prikazana prije početka najgledanijeg događaja u SAD-u, finala Super Bowla.

https://youtube.com/watch?v=bGvH1G5c3og

Grbić u reklami glumi odraslu “bebu” koju je američki par usvojio bez da su je prethodno vidjeli. Popularni sarajevski glumac već nekoliko godina živi u SAD-u gdje je počeo predavati filmsku glumu na dramskoj akademiji New York Film Academy u Los Angelesu gdje živi sa suprugom Marijom Omaljev.

Podsjetimo, tokom noći je u Sjedinjenim Američkim Državama održan 50. jubilarni “Super Bowl”, najveći godišnji sportski događaj u SAD-u, a naslov NFL prvaka na Levi's stadionu u Santa Clari osvojili su Denver Broncosi u susretu protiv Carolina Panthersa.

Posljednjih godina NFL je postao popularan i izvan SAD-a, pa se tako ovogodišnji “Super Bowl” direktno prenosio u čak 170 zemalja među kojima je i BiH. Gledatelji u našoj zemlji ovaj sportski događaj mogli su pratiti putem Sport Kluba. 

Vjeruje se da je finalni susret pratilo 190 miliona gledatelja u SAD-u, a reklamni prostor tokom susreta bio je izuizetno skup. Tako je reklama od 30 skundi koštala pet miliona dolara, što je ujedno novi rekord s obzirom da je prošlogodišnja cijena iznosila 4,5 milion dolara.