Miss Hondurasa nestala nakon rođendanske zabave

Showbiz 18. nov 201410:49 > 11:34
Izvor: Twitter

Iako njihov nestanak još ne tretiraju kao krivično djelo, policija je, između ostalih, uhapsila dečka Sofije Trinidad, sestre 19-godišnje misice Marije Jose Alvarado.

Miss Hondurasa, Maria Jose Alvarado i njena sestra Sofia Trinidad nestale su prošlog četvrtka. Zajedno su bile na rođendanskoj žurki jednog prijatelja u Santa Barbari, ali se još nisu vratile kući.

Maria je ove nedjelje trebalo da otputuje u London da učestvuje na izboru za “Miss svijeta”, ali se u nedjelju nije pojavila na probi haljine.

Policija nestanak dviju djevojka za sada ne tretira kao zločin, ali je ipak privedeno četvoro ljudi, među njima i Sofijinog dečka, kao i prijatelja na čijem su rođendanu bile.

“Otvorite oči i dušu i shvatite koliko mi je teško. Ako je neko oteo moje djevojke, molim vas, oslobodite ih”, zavapila je Teresa de Jesus, majka nestalih djevojaka.

Strahuje se da bi djevojke mogle biti mrtve, pošto se na samo 50 kilometara od Santa Barbare nalazi grad San Pedro Sula, koga zovu “svjetska prijestonica ubistava”.

U tom milionskom gradu godišnje se zabilježi više od 1.200 ubistava pa neki pretpostavljaju kako je već prekasno i da sudjevojke već mrtve.