Supruga Johnnyja Deppa kriva za krijumčarenje pasa

Showbiz 18. apr 201612:49 > 12:53
Podijeli:
Izvor: REUTERS/

Glumica i manekenka Amber Heard, supruga slavnog holivudskog glumca Johnnyja Deppa, proglašena je krivom zbog nezakonitog unošenja svojih pasa Pistoa i Booa u zemlju tokom prošlogodišnje posjete Australiji.

Na sudu u australskom Queenslandu danas je održano ročište na kojem je sudija osuđenoj Heard izrekao jednomjesečnu uvjetnu kaznu uz napomenu da će u slučaju prekršaja biti preinačena u novčanu kaznu u iznosu od 800 dolara.

Podsjetimo da je Johnny Depp u Australiji prošle godine snimao peti nastavak Pirata s Kariba “Dead Men Tell no Tales”, a prilikom posjete Deppu njegova supruga nije prijavila pse nadležnim veterinarskim inspekcijama pri ulasku u Australiju.

Slavni glumački par se danas pojavio na izricanju presude, a neposredno prije početka ročišta su objavili zajedničku video poruku u kojem su se izvinili Australiji ubog zanemarivanja veterinarske inspekcijske procedure i poručili da to više niko ne bi trebao raditi.

“Australija je divan otok sa bogatom riznicom dobrih ljudi i specifičnih vrsta biljaka i životinja. Važno je da se Australija zaštiti i da se provode mjere na granicama. Prijavite sve što nosite kada ulazite u Australiju”, poručili su Depp i Heard.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.