Idris Elba ponovo u ulozi detektiva Johna Luthera

Showbiz 20. nov 201417:59 > 18:05
Izvor: EPA

I dok se Fox televizija priprema da snimi američku verziju odlične britanske serije Luther, BBC najavljuje dvije nove epizode za 2015. godinu.

I u nastavku serije glavnu ulogu, nezgodnog detektiva Johna Luthera, igrat će poznati britanski glumac Idris Elba, kog domaća publika pamti i po američkoj seriji Wire.  

Elba možda nikada neće igrati Jamesa Bonda (o njemu se neko vrijeme govorilo kao o budućoj zamjeni za Daniela Craiga u franšizi o agentu 007), ali uloga pronicljivog, impulsivnog i nasilju sklonog detektiva je kao stvorena za njega.     

Serija, inspirisana romanima Neila Crossa, prikazivana je na BBC-ju tokom tri sezone, od 2010. do 2013, a uskoro će Fox početi da emituje američku verziju, čiji je jedan od producenata sam Elba.     

Ovaj 42-godišnji glumac je trenutno jedan od najtraženijih glumaca sa obje strane Atlantika. U 2015. publika će ga gledati u trileru The Gunman Pierrea Morela u kojem se pojavljuje uz Seana Penna, kao i u novom nastavku “Osvetnika – Era Altrona”, gdje reprizira ulogu moćnog Heimdalla, Torovog saveznika.