Turkvizyon: Predstavnik BiH na desetom mjestu

Showbiz 21. nov 201420:34 > 20:37
Izvor: Eurovoix.com

Večeras je u velikoj areni „TatNeft“ u Kazanu, spektakularnim izvedbama predstavnika zemalja učesnica, završeno međunarodno finalno takmičenje pod nazivom Turkvizyon 2014.

Takmičenje je obilovalo muzičkim izvedbama kojima je cilj predstavljanje različitih umjetničko-muzičkih tradicija. Bosna i Hercegovina je učešćem na ovom takmičenju pokazala kako se i kod nas njeguje muzička tradicija. Osim dobrog plasmana, cilj je bio da se zastava Bosne i Hercegovine zavihori i u tom dalekom dijelu svijeta. 

Predstavnik naše zemlje Mensur Salkić i njegova podrška na sceni Hana Hadžiavdagić-Tabaković i Benjamin Baković izveli su veselu pjesmu “Šutim” i ostvarili 176 bodova što ih je pozicioniralo na deseto mjesto. 

Na Turkvizyonu se takmičilo dvadeset i šest zemlja, a pobjedu je zasluženo odnio predstavnik Kazahstana Janar Dugalova. 

“Budući da je konkurencija zaista bila velika, možda čak jača od prošlogodišnje, mi smo prezadovoljni osvojenim plasmanom. Turkvizyon je gledao ogroman broj ljudi i ovo je izuzetna prilika da predstavimo svoju zemlju, našu muziku, kreativnost mladih ljudi, našu tradiciju”, izjavio je ovogodišnji bh. predstavnik.