Fanovi podržali Johnnyja Deppa

Showbiz 31. maj 201600:42 > 10:52
Izvor: REUTERS/Rafael Marchante

Američki glumac Johnny Depp, koga je supruga Amber Heard optužila za zlostavljanje, održao je u ponedjeljak uvečer, sa svojim rock bendom, koncert u Stokholmu, na kojem su mu brojni fanovi pružili podršku.

Stotine Deppovih fanova provele su cijeli dan u zabavnom parku Grena Lund u Stokholmu da bi prisustvovali koncertu benda “Hollywood Vampires”, koji je glumac osnovao sa Aliceom Cooperom i gitaristom grupe “Aerosmith” Joeom Perryjem.

Depp i njegov bend izvodili su pjesme Alicea Coopera, “Led Zeppelina” i “Doorsa”, a glumac nije komentarisao aferu u čijoj sjenci se odvija njegova evropska turneja.

Na društvenim mrežama pojavili su se pozivi na bojkot Deppovog koncerta zbog optužbi njegove supruge Amber Heard da ju je zlostavljao tokom njihovog 15-mjesečnog braka.

Reuters/Rollo Ross

“Nadam se da će biti više onih koji će bojkotovati koncert. Dosta nam je muškaraca koji nastavljaju svoje karijere pošto su svojim zlostavljanim ženama uništili živote”, napisala je jedna korisnica na Facebook stranici parka Grena Lund.

Organizatori koncerta naveli su da osuđuju svaki vid nasilja, ali da se mora poštovati pretpostavka nevinosti.

“Hollywood Vampires” nastupili su jučer u njemačkom gradu Herbornu, sutra će svirati u Horsensu u Danskoj, za 6. jun zakazan je koncert u Bukureštu, dok će tokom jula nastupati širom SAD.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.