Depardieu osuđuje Putinove ‘lude ispade’ u Ukrajini

Showbiz 01. apr. 202207:58 > 07:593 komentara
Podijeli:
Izvor: ANNE-CHRISTINE POUJOULAT / AFP

Glumački veteran Gerard Depardieu u četvrtak je osudio "lude, neprihvatljive ispade" ruskog predsjednika Vladimira Putina u Ukrajini.

“Ruski narod nije odgovoran za lude, neprihvatljive ispade svojih vođa poput Vladimira Putina”, rekla je filmska zvijezda, koja je u prošlosti hvalila ruskog čelnika, u izjavi za AFP.

Depardieu, dugogodišnja zvijezda u Francuskoj prije nego što ga je Peter Weir 1990. filmom “Zeleni karton” pretvorio u holivudsku zvijezdu, napustio je Francusku i uzeo rusko državljanstvo 2013. u znak protesta protiv predloženog povećanja poreza bogatima u njegovoj domovini.

U međuvremenu optužen je za silovanje i seksualno zlostavljanje mlade francuske glumice u svom domu u Parizu 2018. godine,što je odbacio kao “neutemeljenu” optužbu.

Depardieu, 72, postao je Putinov prijatelj, ali je bio protiv rata u Ukrajini i pozvao je na pregovore samo nekoliko dana nakon što je prošlog mjeseca počela ruska invazija.

“Rusija i Ukrajina su uvijek bile bratske zemlje”, rekao je tada za AFP. “Zaustavite oružje i pregovarajte”.

U četvrtak je rekao da će sav prihod od tri koncerta u Parizu od petka nadalje dati “ukrajinskim žrtvama ovog tragičnog bratoubilačkog rata”.

Otkako je dobio rusko državljanstvo, Depardieu je često hvalio zemlju, nazivajući je “velikom demokracijom” i hvaleći Putina, kojeg je uspoređivao s pokojnim papom Ivanom Pavlom II.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar