Desetogodišnja zabrana prisustvovanja dodjeli Oscara zbog šamara

Showbiz 08. apr 202221:32 > 22:111 komentar
Podijeli:
Izvor: REUTERS/Brian Snyder

Američka akademija filmskih umjetnosti i nauka zabranila je glumcu Willu Smithu prisustvovanje dodjeli nagrade Oscar u narednih deset godina zbog incidenta u kojem je učestvovao na nedavnoj ceremoniji.

Smith, koji je na 94. svečanoj dodjeli Oscara nagrađen kao najbolji glumac, ošamario je komičara Chrisa Rocka zbog šale na račun njegove supruge, Jade Pinkett Smith. On je nakon toga dao ostavku iz organizacije koja stoji iza dodjele Oscara, i tako spriječio Akademiju da ga suspendira ili izbaci.

Iz Akademije su Smithovo ponašanje ocijenili kao “neprihvatljivo i štetno”.

“Danas se sastao Odbor guvernera kako bi razgovarali o tome kako na najbolji način odgovoriti na potez Willa Smitha, uz prihvatanje njegove ostavke. Odbor je odlučio kako gospodinu Smithu neće biti dozvoljeno da prisustvuje bilo koji događaj ili program koji organizira Akademija, lično ili putem linka, uključujući i dodjelu Oscara, na period od deset godina počevši od 8. aprila 2022”, saopšteno je iz Akdemije.

Zahvalili su Rocku jer je ostao pribran pod “izvanrednim okolnostima”, ali i svim prisutnima na njihovoj staloženosti u toku prijenosa ceremonije.

“Koraci koje poduzimamo danas kao odgovor na ponašanje Willa Smitha jesu korak naprijed ka većem cilju zaštite sigurnosti naših izvođača i gostiju, kao i vraćanje povjerenja u Akademiju”, dodaje se u saopštenju.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar