Dua Lipa preporučila “Quo Vadis, Aida?”: Priča o genocidu me dirnula do suza

Showbiz 22. jan. 202121:043 komentara
Podijeli:
Izvor: REUTERS/Mike Blake

Popularna pjevačica Dua Lipa preporučila je novi film Jasmile Žbanić "Quo Vadis, Aida"na svome Instagram profilu kojeg prati 59,5 miliona pratilaca.

Duboko emotivna priča koja se osvrće na genocid u Srebrenici. Ova snažna priča me dirnula do suza i natjerala da razmislim o toliko mnogo potresnih priča koje su mi pričali tokom odrastanja. Apsolutno morate pogledati prijedlog Bosne i Hercegovine za nagradu Oscar i Zlatni globus“, istakla je ova slavna britanska pjevačica albanskog porijekla.

Izvor : Instagram

 

Svjetska premijera filma “Quo Vadis, Aida?” održana je na 77. Venecija film festivalu, najstarijem i jednom od najznačajnijih filmskih festivala u svijetu. Nakon Venecijanskog festivala prikazan je i u oficijelnom programu 45. Toronto film festivala, najvećeg sjevernoameričkog filmskog festivala.

Quo Vadis, Aida? je film o genocidu u Srebrenici i prvi igrani film na ovu temu. Jasmila Žbanić je napisala scenario i režirala film, a u glavnim ulogama su Jasna Đuričić, Izudin Bajrović, Boris Ler, Dino Bajrović, Emir Hadžihafizbegović i Boris Isaković.

Za kamerom je bila Christine A. Maier, a montirao ga je Jaroslaw Kaminski. Film traje 103 minute.

Komentari

Vaš komentar