Ekipa „Kljuna“ poslije prikazivanja u Kanu: Publika reagovala na balkanski humor

Showbiz 11. okt. 202112:51 > 12:52
Podijeli:

Serija "Kljun" (Awake), u produkciji United Media, je prva serija iz ovog regiona koja je prikazana na prestižnom Međunarodnom festivalu serija u Kanu.

Rediteljka Jelena Gavrilović je rekla da joj je najveći utisak bila puna sala.

„To je najveći bioskop na svijetu. Uslovi su fantastični, u smislu zvuka i slike, onda je to nekako baš kao privilegija“, rekla je ona.

Dodala je da još uvijek ne mogu da znaju kakve su reakcije, ali da mogu da se naslute.

„Pošto ljudi nisu izašli iz bioskopa poslije prve epizode, pa pretpostavljamo da im je držala pažnju“, kaže Gavrilović.

Scenaristkinja Ljubica Luković naglašava da je publika reagovala na „momente balkanskog humora“.

„Mislim da su im bile zanimljive te neke lokalne, mentalitetske zanimljivosti koje su prepoznali i kod sebe“, izjavila je ona.

Scenarista Matija Dragojević ocjenjuje da je domaćinima bilo interesantno to što je „Kljun“ prva serija iz regiona koju su oni uključili u program festivala koji postoji četiri godine.

„Vjerovatno su i oni sami tražili da više pokriju našu regiju i nadamo se da će toga biti više u budućnosti. A što se tiče serije, mislim da su prepoznali ne samo kvalitet na nivou uzbudljivosti, nego i visoke umjetničke vrijednosti koje ova serija svakako posjeduje“, zaključio je Dragojević.

Serija „Kljun“ (Awake) našla se u selekciji od 10 serija koje će se gledaocima predstaviti ove godine. Predsjednik ovogodišnjeg žirija koji će birati najbolju seriju je popularni glumac Nikolaj Koster-Valdo a festival se završava 13. oktobra proglašenjem pobjednika.

U zvaničnoj selekciji, pored „Kljuna“ učestvuju i serije: „Christian“ iz Italije, „Countryman“ iz Norveške, „Dreams of Alice“ iz Rusije, „Limbo..until it’s over“ iz Argentine, „Mister 8“ iz Finske, „Sad city girls“ iz Izraela, „The aleggation“ iz Njemačke, „Totems“ iz Francuske i „Unknowns“ iz Izraela.

Za nagradu publike otvoreno je online glasanje tako da i gledaoci iz regiona mogu da podrže svog predstavnika „Kljun“ na ovom linku.

Gledaoci iz regiona seriju „Kljun“ već imaju prilike da gledaju na televiziji Nova S, od ponedjeljka do četvrtka u 21.30 sati. Za one koji su propustili početak, i one koji preferiraju da odmah gledaju sve epizode, omogućeno je i bindžovanje cele serije na EON-u.

U pitanju je kriminalistička serija, u kojoj mlada, ambiciozna detektivka Sonja Kljun, dobija zadatak da iz Beograda ode u Suboticu i tamo istraži navodno samoubistvo, ne očekujući da će njen dolazak pokrenuti lavinu događaja, koji će razotkriti duboko zakopane tajne vezane za misterioznu organizaciju, ali i za Sonjinu prošlost.

Boravak u Subotici preokrenuće joj život, posebno kada njoj i njenoj desetogodišnjoj kćerki počnu da se javljaju zastrašujući snovi koji se povremeno i ostvaruju. Prihvatanjem svog neobičnog dara, Sonja će razotkriti opasnu zavkeru koja se krije iza navodnog samoubistva, ali i duboko zakopanu tajnu iz svoje prošlosti.

Serija je rađena po scenariju Matije Dragojevića i Ljubice Luković, u režiji Jelene Gavrilović i Uroša Tomića. Uloge tumače Ivana Vuković, Stefan Vukić, Ljiljana Blagojević, Mićko Ljubičić, Filip Đurić, Nataša Tapušković, Mirko Vlahović, Ivana V. Jovanović, Ljubiša Milišić, devojčica Drena Mršić. Kreativni producent i saradnik na scenariju je Srđan Dragojević, direktor fotografije je Dušan Grubin, kompozitor Vladimir Pejković a montažu potpisuje Nemanja Ćeranić.

Izvršni producent serije je Delirium Films.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

 

Komentari

Vaš komentar