Emotivna reakcija Dine Merlina na poruke koje su mu uputili prijatelji

Showbiz 27. dec 202022:41
Podijeli:
Izvor: N1

Dino Merlin je u emisiji Večernji studio Specijal, između ostalog govorio i o Novoj godini, albumu, ali se i iznenadio porukama koje su mu uputili bliski ljudi.

Po prvi put u karijeri je govorio o nekim privatnim stvarima, a vrlo je emotivno doživio zbog poruka poruka koje su mu uputili njegovi najbliži saradnici, a dodatno se iznenadio šta su o njemu rekli i šta su ga pitali Edin i Amra Džeko, Miralem Pjanić, Hanka Paldum, Halid Bešlić, Maya Sar i Mahir Beat House.

Pročitajte šta su mu to oni poručili.

“Samo da pozdravim veliku legendu Dinu Merlina. Nadam se da ste mi dobro i zdravo i nadam se da bi u budućnosti mogli organizovati jedan koncert u Rimu. Ne bi bilo loše. Čuvajte mi se i sve najbolje”, rekao je Edin Džeko.

Poruku Dini Merlinu poslala je i Džekina supruga Amra.

“Dragi Dino puno vas pozdravljam i želim vas prije svega pitati kako ste? Hvala vam za svaku riječ, za svaku notu, svaki napisani stih. Vaše su me pjesme kroz cijeli život pratile i ako već moram odabrati jednu omiljenu, onda je to ‘Je l’ Sarajevo gdje je nekada bilo’. Nikada neću zaboraviti naš doček Nove godine u Dubrovniku”, istaknula je Amra Džeko.

Poruku Dini Merlinu poslao je i Halid Bešlić.

“Pa šta reći za Dinu Merlina. Dino Merlin je dokazao da je zaista broj jedan na Balkanu i da ima neviđeno veliki broj hitova i same koncertne aktivnosti njegove su vrh. Od profesionalizma do jake produkcije. Ja jednostavno sam ponosan na njega. Mi smo iz istog grada i drago mi je da je Dino Merlin, osim što je dobar pjevač, dobar je i autor. Jedino mi je žao što ne pjevam njegovu neku pjesmu, ali bit će i to ako Bog da. Živ nam bio Dinče”, rekao je Halid Bešlić.

Poruku za Dinu imala je i Hanka Paldum.

“Ja bih u ovom momentu spomenula nekoliko imena, samo iz naše muzičke branše. Čola, Kemo, Brega, Žera, Tifa, Halid, Himzo, Zaim, pa vam nekako milo dođe oko srca. Ali kada spomenete ‘Dino Merlin’, onda vam je milo oko srca i osjećate se gordo i ponosno. Dino Merlin. Samo ga je ime predodredilo. Vjera – čarobnjak. Ja bih dodala još spektakl. Njegova bogata karijera je takva kojom se rijetki mogu pohvaliti. Njegovi spektakularni koncerti koje je održao širom svijeta mogu se komotno porediti s velikim Rodom Stewartom, Elvisom Presleyem, Paul McCartneyem, Rolling Stonesima. Kada je pjesma i muzika njegova u pitanju to je posebna inspiracija, to je uputa. Svaka njegova iznjedrena riječ je kao kapljica koja vas vodi do izvora gdje će žedan dušu svoju da napoji”, rekla je Hanka Paldum.

Svom velikom prijatelju i saradniku poruku je poslao i Mahir Sulejamnović, poznatiji kao Mahir Beathouse.

“Pozdravljam svog profesora, slobodno mogu reći profesora jer rijetki su ti učenici koji s profesorom obiđu cijeli svijet, a ja sam imao tu čast da obiđem cijeli svijet, da sviram u najboljim arenama, na najvećim stadionima, da dijelim dobro i zlo, da radim pjesme s Dinom, da učestvujem u tim velikim projektima i to će se upisati u historiju, ja bio ne bio. Želim mu puno sreće s novim albumom, ali mene se nećeš lako riješiti, tu sam ja, spremam se da zajedno opet stanemo na scenu i nastavimo tamo gdje smo stali. Počnimo ponovo. Volim te”, poručio je Mahir.

Poruku Merlinu poslala je i Maya Sar.

“Dragi Dino pozdravljam vas i želim da znate da osjećam veliku zahvalnost i privilegiju što godinama imam priliku da radim s vama i stičem i umjetničko i još važnije životno iskustvo uz vas”, poručila je Maya Sar.

Merlinu je poruku poslao i reprezentativac BiH i fudbaler Barcelone – Miralem Pjanić.

“Jedan veliki pozdrav za Dinu Merlina iz Barcelone. Želim ti sve najbolje u Novoj godini, puno sreće i naravno veliki uspjeh s novim albumom i nadam se da se vidimo uskoro. Pozdrav Dino”, poručio je Pjanić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar