Film “Quo Vadis, Aida?” u Meeting Pointu i na online platformi kina

Showbiz 10. feb 202113:57
Podijeli:
Izvor: Kino Meeting Point

Film Jasmile Žbanić "Quo Vadis, Aida?", predstavnik Bosne i Hercegovine koji je prošao u uži izbor za nominaciju za nagradu Oscar u kategoriji najboljeg međunarodnog igranog filma, publika ima priliku pogledati do kraja mjeseca u kinu Meeting Point u Sarajevu i online ekskluzivno na Ondemand.kinomeetingpoint.ba, saopćeno je iz kina Meeting Point.

Od 93 kandidata, film Jasmile Žbanić je među 15 zemalja u užem izboru za nominaciju za nagradu Oscar. Nominacije za nagradu Oscar će biti objavljene 15. marta, a dodjela je 25. aprila.

Film je na programu kina Meeting Point još 15, 21. i 28. februara u 19:00 sati. Online je dostupan ekskluzivno na Ondemand.kinomeetingpoint.ba gledateljima u Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Srbiji, Sloveniji, Crnoj Gori, Sjevernoj Makedoniji i Kosovu.

“Quo Vadis, Aida?”, prvi igrani film o genocidu u Srebrenici, napravio je ogroman uspjeh za bh. kinematografiju.

“Pandemija virusa COVID-19 nanijela je ogromnu štetu filmskoj industriji u BiH: broj posjetitelja u kinima u 2020. godini je u odnosu na 2019. opao za nevjerovatnih 70%, dok je zarada opala za 69,47%. Film Jasmile Žbanić je i u takvim uvjetima u prošloj godini u kinima u BiH postigao uspjeh kakav nije nijedan drugi bh. film u posljednjih 10 godina.

Na Ondemand.kinomeetingpoint.ba film je prikazivan više od mjesec dana od decembra prošle godine, a zbog velikog interesa publike iz cijele regije i ovog mjeseca je dostupan na online platformi kina Meeting Point. Čestitke ekipi filma na ulasku u uži izbor za nominaciju za nagradu Oscar”, saopćeno je iz kina Meering Point.

Komentari

Vaš komentar