Finske žene objavljuju videa na kojima plešu u znak podrške premijerki (VIDEO)

Showbiz 21. avg 202220:59
Izvor: Sanna Marin (Lehtikuva/Roni Rekomaa via REUTERS)

Stotine žena u Finskoj objavile su snimke na kojima plešu kako bi podržale premijerku Sannu Marin koja se uplela u skandal kada su se pojavila dva videa njene zabave.

Žene, uključujući i one u susjednoj Danskoj, dijele snimke na kojima plešu sa svojim prijateljima kako bi podržale najmlađu šeficu države na svijetu dok se suočila s kritikama zbog procurelog videa svoje zabave. Video zapisi su popraćeni hashtagom #SolidaritywithSanna.

Marin, 36, našla se na udaru kritika otkako su se pojavila dva videa na kojima pjeva i pleše na zabavi s prijateljima i uživa u privatnoj VIP sobi noćnog kluba u Helsinkiju.

Neki ljudi su kritikovali klipove, rekavši da postavljaju pitanja o ličnom i političkom mišljenju političara.

Kritičari također kažu da je njena zabava neodgovorna u vrijeme kada se tenzije s Rusijom pojačavaju zbog njenih napora da Finska uđe u NATO tokom rata Vladimira Putina s Ukrajinom.

Premijerka je u međuvremenu odbacila tvrdnje o uzimanju droge na zabavi i rekla da je napravila test na drogu koji će biti objavljen kada rezultati budu dostupni.

Braneći svoje postupke, gospođa Marin, koja je položila zakletvu 2019. godine u dobi od 34 godine, rekla je da nije radila ništa osim “plesala, pjevala, grlila prijatelje i pila alkohol”.

Dodala je: “Nadam se da će 2022. godine biti prihvaćeno da čak i oni koji donose odluke plešu, pjevaju i idu na žurke.”, piše Sky News.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar