I Amber Heard dobila jednu kontratužbu, oglasila se nakon presude

Showbiz 01. jun 202222:13 > 22:141 komentar
Podijeli:
Izvor: Amber Heard (REUTERS/Tom Brenner)

Nakon što je sedmočlana porota u Virginiji presudila u korist holivudskog glumca Johnnyja Depp čime je njegova bivša supruga i također glumica Amber Heard proglašena krivom za klevetu, nastavilo se sa izricanjem presude tako da je i ona dobila jednu kontratužbu.

 

Naime, kako je porota odlučila, Heard je dobila kontratužbu po jednoj od tri tačke. Kada je Depp tužio Amber, ona mu je uzvratila tražeći 100 miliona dolara odštete zbog tvrdnji glumčevog advokata Adama Waldmana da su njene tvrdnje o zlostavljanju prevara. Riječ je o članku koji je napisala u Washington Postu u decembru 2018. godine opisujući sebe kao “javnu ličnost koja je preživjela zlostavljanje u porodici”. Iako nigdje nije navela glumčevo ime, jasno je bilo da je mislila na njega. Upravo zbog te objave Depp je od Heard zahtijevao isplatu 50 miliona dolara kao odštetu zbog gubitka zarade koja je uslijedila nakon ovog glumičinog poteza.

Porota je, s druge strane, zvijezdi “Pirata sa Kariba” (Deppu op.a.), dodijelila 10 miliona dolara odštete i pet miliona dolara kaznene naknade.

Ipak, umjesto iznosa, od 100 miliona dolara, Heard će za tu presudu o kleveti protiv nje dobiti samo dva miliona dolara kao odštetu, piše CNN.

Johnny Depp dobio tužbu za klevetu protiv Amber Heard

Heard se oglasila na Instagramu odmah nakon suđenja koje je trajalo šest sedmica te navela da je “razočarana i slomljenog srca” opisujući presudu kao “nazadovanje” koje odbacuje ideju da nasilje nad ženama treba shvatiti ozbiljno.

“Razočarenje koje osjećam danas je neopisivo. Srce mi je slomljeno što takva planina dokaza i dalje nije bila dovoljna da se odupre nesrazmernoj moći utjecaju mog bivšeg muža. Još sam više razočarana time šta ova presuda znači za ostale žene. To je nazadovanje. Vraća sat u vrijeme kada bi žena koja je progovorila mogla biti javno osramoćena i ponižena. To odbacuje ideju da nasilje nad ženama treba shvatiti ozbiljno. Vjerujem da su Johnnyjevi advokati uspjeli ubijediti porotu da previdi ključno pitanje slobode govora i da zanemari dokaze koji su bili toliko ubjedljivi da smo pobijedili u Velikoj Britaniji. Tužna sam što sam izgubila ovaj slučaj. Ali još sam tužnija što sam izgleda izgubila pravo koje sam mislila da imam kao Amerikanka – da govorim slobodno i otvoreno”, poručila je Heard nakon presude.

Presuda je pročitana na sudu okruga Fairfax u Virginiji nešto nakon 21:00 sat po našem vremenu.

Johnny Depp nije bio na čitanju presude jer se poslovno nalazi u Velikoj Britaniji u koju je otputovao kako bi nastupio na koncertu muzičara Jeffa Becka.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar