Johnny Depp dobio tužbu za klevetu protiv Amber Heard

Showbiz 01. jun 202221:31 > 21:57
Podijeli:
Izvor: REUTERS/Evelyn Hockstein/File Photo

Sedmočlana porota je donijela presudu u tužbi Johnnyja Deppa za klevetu protiv njegove bivše supruge Amber Heard, koja je tvrdila da ju je Depp fizički i seksualno napao u više navrata.

Glumac je dobio spor te je Amber Heard proglašena krivom. Porota je zvijezdi “Pirata sa Kariba” dodijelila 10 miliona dolara odštete i pet miliona dolara kaznene naknade.

U presudi je navedeno da je Heard izmislila da ju je Depp seksualno zlostavljao u braku, ali i dok su još bili u vezi, a što je poznati glumac uvijek i tvrdio.

Smatra se da će ova presuda pomoći Deppu i poboljšanju njegovog imidža u javnosti koja je ovo suđenje pratila sa velikom pažnjom.

Porota je, međutim, utvrdila da je Johnny Depp oklevetao Amber Heard, preko svog advokata Adama Waldmana, i to samo u jednoj od tri tačke.

Glumica će dobiti dva miliona dolara na ime kompenzacije štete.

Nekadašnji holivudski par tokom suđenja je razmijenio teške optužbe – i Depp i Heard su tvrdili da su bili žrtve kako emotivnog, tako i fizičkog zlostavljanja.

Ipak, treba istaći da je Depp na svojoj strani imao veliku armiju fanova dok je suđenje trajalo do te mjere da su i preko noći čekali u redovima ispred suda kako bi mogli prisustvovati ovoj parnici.

Oni koji su bili spriječeni, okupljali su se na ulicama i pružali Deppu podršku, a s druge strane, ismijavali i kritikovali Heard.

Presuda je pročitana na sudu okruga Fairfax u Virginiji nešto nakon 21:00 sat po našem vremenu.

Depp je tom sudu tužio Heard nakon članka kojeg je napisala u Washington Postu u decembru 2018. godine opisujući sebe kao “javnu ličnost koja je preživjela zlostavljanje u porodici”. Iako nigdje nije navela glumčevo ime, jasno je bilo da je mislila na njega. Upravo zbog te objave Depp je od Heard zahtijevao isplatu 50 miliona dolara kao odštetu zbog gubitka zarade koja je uslijedila nakon ovog glumičinog poteza.

Deppov advokatski tim je taj Heardin potez ocijenio kao klevetu, piše ABC News.

Johnny Depp nije bio na čitanju presude jer se poslovno nalazi u Velikoj Britaniji u koju je otputovao kako bi nastupio na koncertu muzičara Jeffa Becka.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar