Matthew McConaughey neće se kandidirati za guvernera Teksasa

Showbiz 29. nov 202111:49
Podijeli:
Izvor: Noam Galai / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP

Oskarovac Matthew McConaughey u nedjelju je na Instagramu objavio da se zasad ne kani kandidirati za guvernera Teksasa, nakon višemjesečnih nagađanja o glumčevu iskoraku u političke vode.

Političke ambicije 52-godišnjeg glumca izazvale su ushit u liberalnim krugovima, posebno među Teksašanima zgroženim odlukama aktuelnog guvernera Grega Abbotta koji je, među ostalima potpisao vrlo restriktivan zakon o zabrani većine pobačaja.

“Ja sam jednostavan klinac iz teksaškog gradića Uvaldea i nikada mi nije palo na pamet da bi se o meni jednoga dana moglo razmišljati kao o političkom vođi”, rekao je u trominutnom videozapisu objavljenom na Instagramu.

Ankete su pokazale da bi McConaughey bolje prošao u odnosu na svoje potencijalne protukandidate, Abbotta i Beta O’Rourkea, bivšeg demokratskog predsjedničkog kandidata koji je u utrku i službeno ušao početkom novembra.

Glumac je poručio da se odlučio fokusirati na služenje stanovnicima Teksasa na drugačiji način. Govorio je o odgovornosti i problemima s kojima se susreću lokalna i državna politika.

Rekao je i da je, dok je razmišljao o mogućnosti kandidiranja slušao i učio te analizirao teksašku i američku politiku, nastojeći ustanoviti kako bi najbolje mogao služiti stanovnicima.

McConaughey je istakao da su ga razmišljanja o državnoj i nacionalnoj politici dovela do zaključka da “postoje problemi koji se moraju riješiti” i da “američkoj politici treba nova svrha jer je puna podjela koje treba iscijeliti.”

Obećao je da će nastaviti podupirati tvrtke i zaklade čije čelne ljude smatra uspješnim vođama koji ljudima omogućuju ostvarenje “američkog sna” – uspjeh i prosperitet.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar