Novi Seks i grad ima jako loše ocjene na IMDb-u, gledaoci razočarani

Showbiz 24. dec 202120:471 komentar
Izvor: Screenshot/YouTube

Seriju "And Just Like That", reboot Seksa i grada, na IMDb-u je ocijenilo više od 8.000 gledalaca. Serija je dobila ocjenu 5.6, a čak 20 posto gledalaca seriji su na IMDb-u dali čistu jedinicu.

Poređenja radi, Seks i grad je na IMDb-u dobio ocjenu 7.2, a ocijenilo ga je gotovo 120.000 ljudi. Gore od reboota prošao je samo film Seks i grad 2 koji je dobio ocjenu 4.5 od 78.000 ljudi. Sudeći prema kritikama gledatelja, reboot je na putu da bude gori od drugog dijela filma.

Sutra na HBO-u izlazi četvrta epizoda serije, a brojni gledaoci gube nadu da će reboot spasiti radnju i scenarij jer su ih prve tri epizode većinom razočarale, piše Index.hr.

“Serija je previše woke. Lijepo je da su se uključile teme spola i rase, ali su definitivno pretjerali. Također, način na koji su otpisali Samanthu u scenariju je odvratan”, pišu.

“Mislim da nikad nisam vidio da se TV serija toliko trudi biti moderna i uključiva, pokušavajući pokriti svaku moguću modernu temu na popularan način, dok tri žene brbljaju o tim temama misleći da su duhovite i zanimljive, nisu”, dodaje još jedna razočarana gledateljica.

“Filmovi su bili nepotrebni, a ovo je doista morbidno”, samo su neki od mišljenja gledalaca.

Prva epizoda nastavka “And Just Like That” emitovana je 9. decembra i odmah je izazvala reakcije brojnih kritičara koji su, između ostalog, naveli da ga ova serija nikada nije trebala ni snimiti.

Još jedna velika promjena u seriji je izostanak lika Samanthe kojeg je tumačila Kim Cattrall pa su tako mnogi prokomentarisali da njen duh i karakter nedostaje seriji Seks i grad.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar