Oskarovac priznao krivicu za seksualni napad

Showbiz 13. apr. 202222:46
Podijeli:
Izvor: Cuba Gooding Jr. (Shutterstock)

Poznati glumac Cuba Gooding Junior izjasnio se krivim po jednoj prekršajnoj tački za nasilno dodirivanje, skoro tri godine nakon što je uhapšen.

Gooding je imao krivično suđenje zbog optužbi za neželjeno seksualno dodirivanje tri žene u restoranima i noćnim klubovima na Menhetnu 2018. i 2019. godine.

Uhapšen je u junu 2019. godine, nakon što ga je 29-godišnja djevojka prijavila policiji, tvrdeći da joj je dodirivao grudi bez njenog pristanka.

Nakon toga, tužbe na njegov račun su počele da se gomilaju, i desetine žena iznijele su tvrdnje da su doživele slične neprijatnosti od dobitnika Oskara.

Goodingovo izjašnjavanje o krivici odnosilo se na incident iz 2018. godine u noćnom klubu “LAVO” gdje je navodno nasilno dodirnuo ženu na neprikladan način, a glumac je rekao sudiji da je tada poljubio konobaricu.

Njegovi advokati su rekli da su tužioci bili previše pod uticajem pokreta “Me too” i da su zbog toga pokušali da uobičajene gestove ili nesporazume predstave kao zločin, a tužioci su željeli da pozovu i ostale svjedoke, odnosno žene koje tvrde da ih je Gooding nasilno dodirivao, prenosi The New York Times.

Do sada je slučaj nekoliko puta odlagan, a njegovi advokati su u više navrata tražili da se optužbe protiv njega smanje ili odbace. Izjašnjenje Cube Goodinga Jr. o krivici uslijedilo je sada, skoro tri godine nakon njegovog hapšenja.

Podsjetimo, još 2013. godine američki glumac je bio optužen za silovanje jedne žene u Njujorku.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar