Penn: Ako Zelenski ne bude govorio na dodjeli, javno ću uništiti Oscare

Showbiz 27. mar 202214:261 komentar
Podijeli:
Izvor: Tim Robbins i Sean Penn (Shutterstock)

Američki glumac i režiser Sean Penn obećao je da će javno uništiti, odnosno istopiti svoje kipiće Oscara ako Akademija ne ponudi ukrajinskom predsjedniku prostor da govori na dodjeli najveće filmske nagrade na svijetu.

Sean Penn opisao je nedostatak potpore Oscara za ukrajinski narod kao “najopsceniji trenutak u cijeloj povijesti Hollywooda”.

Govoreći na CNN-u, Penn, koji je boravio u Ukrajini i Poljskoj snimajući dokumentarac o njihovoj nevolji izbjeglica, obećao je da će javno rastopiti svoje kipiće Oscara ako tijelo za dodjelu nagrada odbije ponuditi ukrajinskom predsjedniku Volodimiru Zelenskom da govori na događaju koji će se održati večeras.

“Ne postoji ništa veće što bi dodjela Oscara mogla učiniti nego dati Zelenskom priliku da razgovara sa svima nama”, rekao je Penn, prenio je Index.

“Shvatio sam da je donesena odluka da se to ne učini. Ne komentiram je li predsjednik Zelenski to htio ili ne”, dodao je.

“Ako je Akademija odlučila da ne podrži vodstvo u Ukrajini i narod koji prima metke i bombe za nas, zajedno s ukrajinskom djecom koju pokušavaju zaštititi, onda mislim da će svi ti ljudi i svaki djelić te odluke biti najopsceniji trenutak u cijeloj povijesti Hollywooda”, rekao je.

Ranije ovog tjedna Amy Schumer, jedna od tri voditeljice ovogodišnje ceremonije, rekla je da je predložila “način na koji Zelenski može biti uključen ili snimiti audio”, ali je implicirala da je njezin doprinos bio nepoželjan.

Penn nedavno boravio u Ukrajini

Penn je krajem veljače otišao u Ukrajinu snimiti dokumentarac o onome što se ondje događa.

“Oskarovac Sean Penn stigao je u Ukrajinu. Došao je kako bi snimio trenutne događaje i svijetu ispričao istinu o invaziji Rusije na našu zemlju. Penn je među onima koji danas podržavaju Ukrajinu u Ukrajini. Naša zemlja mu je zahvalna na iskazanoj hrabrosti i poštenju”, rečeno je u priopćenju.

Ukrajinu je napustio početkom ožujka.

“Dvoje kolega i ja pješačili smo kilometrima do granice s Poljskom nakon što smo ostavili automobil pored ceste. U gotovo svim automobilima koje vidite na ovoj fotografiji su jedino žene i djeca, većina bez ikakve prtljage, a automobil im je jedina vrijednost”, napisao je Sean.

“To je već brutalna greška oduzetih života i slomljenih srca i ako ne popusti, vjerujem da će Putin napraviti najstrašniju pogrešku za cijelo čovječanstvo”, rekao je Penn nakon što je vidio stanje u toj zemlji.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar