Prije 40 godina emitovana prva epizoda „Mućki“

Showbiz 08. sep. 202117:27
Podijeli:
Izvor: SWNS / SWNS / Profimedia

Prije tačno četiri decenije, 8. septembra 1981. godine, emitovana je prva epizoda kultne serije "Mućke" (Only Fools and Horses).

Serija je emitovana od 1981. do 2003. a snimljene su ukupno 64 epizode.

Radnja prati braću Trotter iz londonskog Peckhama, Dereka (David Jason) i Rodneyija (Nicholas Lyndhurst) i njihova nastojanja da postanu milioneri.

U društvu braće Trotter su trgovac polovnih automobila i novopečeni bogataš Boycie (John Challis) i njegova žena Marlene (Sue Holderness), ne previše bistar čistač ulice Trigger (Roger Lloyd-Pak), koji Rodneya uvijek oslovljava se Dave, vozač kamiona Denzil (Paul Barber), konobar i vlasnik u lokalnom pabu „Ragina glava“ Mike (Kenneth MacDonald), kao i Rodnijev drug Mickey Pearce (Patrick Murray), čiji je idol Del.

Naslov serije je inspirisan starom engleskom poslovicom – „Samo budale i konji rade“ (Only fools and horses work for a living), a tako se zove i naslovna muzička numera, koju je napisao i izveo kreator serije John Sullivan.

U anketi BBC iz 2004. „Mućke“ su proglašene za najbolju situacionu komediju (sitkom) svih vremena.

Iako je serija emitovana 22 godine, snimljeno je svega sedam sezona. Deset specijalnih epizoda prikazivano je za božićne praznike.

„Mućke“ su stekle kultni status zbog popularnosti u državama bivše Jugoslavije.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar