Sandra Meljničenko: Bivša pjevačica iz Srbije preko noći postala milijarderka

Showbiz 02. jun. 202217:35
Podijeli:
Izvor: YOUTUBE

Beograđanka Sandra Meljničenko (45), nekadašnja članica dance grupe Models, preko noći je postala milijarderka pošto joj je suprug, ruski oligarh Andrej Meljničenko, na svoj 50. rođendan prepisao cjelokupno bogatstvo i vlasništvo nad dvije najveće svjetske kompanije za proizvodnju uglja i đubriva, samo dan prije nego što mu je Evropska unija sankcionisala sredstva.

Time se ova bivša pjevačica i manekenka našla na listi najbogatijih žena na svijetu, sa bogatstvom procijenjenim na čak 23,8 milijardi dolara, te ujedno postala i najmlađa među deset najimućnijih žena na svijetu, zauzevši osmo mjesto na listi magazina „Forbs“.

Evropska unija je sankcionisala Meljničenka 9. marta, kao razlog navodeći njegovu bliskost sa Kremljem, u okviru pokušaja Zapada da kazni ruskog predjsednika Vladimira Putina za invaziju na Ukrajinu započetu 24. februara.

Sankcije, koje uključuju zamrzavanje njegove imovine, zabranu ulaska u Evropsku uniju i zabranu entitetima iz EU da mu obezbijeđuju sredstva, ne odnose se na njegovu suprugu, niti na kćerku i sina bračnog para.

Aleksandra Meljničenko rođena je 1977. u Beogradu. Srednje obrazovanje stiče u Jedanaestoj beogradskoj gimnaziji, nakon čega upisuje Fakultet za međunarodni menadžment u Beogradu.

Sa 15 godina putuje sa roditeljima u Milano, Pariz i London, gdje radi za nekoliko modnih brendova.

Sa 17 godina postaje jedna od Modelsica. Snimila je spotove sa Zdravkom Čolićem i Željkom Samardžićem.

Od 1999. četiri godine provodi radeći u Milanu i Barseloni, gde učestvuje u velikom broju reklamnih kampanja, kako u štampanim medijima, tako i na televiziji.

Godine 2003. na jugu Francuske, Aleksandra upoznaje Andreja Meljničenka.

U septembru 2005. godine, na Azurnoj obali su organizovali raskošnu svadbu, na kojoj su nastupile Vitni Hjuston i Kristina Agilera, a procjenjuje se da je trodnevna ceremonija koštala preko 30 miliona dolara.

Bračni par posjeduje veliku kolekciju umjetničkih dijela, među kojima i dvije slike Kloda Monea iz čuvene serije „Lokvanji“ kao i brojne komade namještaja iz 18. veka.

Vlasnici su motorne jahte „A“, čija je izgradnja koštala preko 300 miliona dolara.

Jahta ima oko 7.315 kvadratnih metara životnog prostora, zapošljava posadu od najmanje 35 ljudi, a glavni apartman je obložen blindiranim staklom debljine 44 milimetra.

Dizajner jahte je Filip Stark. Ova jahtu je 12. marta 2022. zaplijenila italijanska policija u skladu sa mjerama protiv ruskih oligarha.

Komentari

Vaš komentar