Serija „Kljun“ prikazana na festivalu u Kanu

Showbiz 10. okt. 202115:43 > 15:55
Podijeli:

Publika prestižnog međunarodnog festivala serija Canneseries danas je u Kanu imala priliku da pogleda dvije epizode serije „Kljun“, prve serije iz ovog regiona koja je izabrana u zvaničnu selekciju ove manifestacije.

Ružičastim tepihom ispred Palate festivala danas je prošetao dio ekipe naše serije: rediteljica Jelena Gavrilović i scenaristi Ljubica Luković i Matija Dragojević kao i predstavnici United Media, kompanije u čijoj je produkciji serija snimljena. Nažalost, veći dio ekipe nije mogao da prisustvuje festivalu zbog strogih antipandemijskih mjera u Francuskoj.

Publika je po završetku gromoglasnim aplauzim pozdravila ekipu iz Srbije koja se poklonila punoj sali u Palati.

Serija „Kljun“ (Awake) našla se u selekciji od 10 serija koje će se gledaocima predstaviti ove godine. Predsjednik ovogodišnjeg žirija koji će birati najbolju seriju je popularni glumac Nikolaj Koster-Valdo a festival se završava 13. oktobra proglašenjem pobjednika.

U zvaničnoj selekciji, pored „Kljuna“ učestvuju i serije: „Christian“ iz Italije, „Countryman“ iz Norveške, „Dreams of Alice“ iz Rusije, „Limbo..until it’s over“ iz Argentine, „Mister 8“ iz Finske, „Sad city girls“ iz Izraela, „The aleggation“ iz Njemačke, „Totems“ iz Francuske i „Unknowns“ iz Izraela.

Za nagradu publike otvoreno je online glasanje tako da i gledaoci iz regije mogu da podrže svog predstavnika „Kljun“ na ovom linku.

Vjerujemo da će učešće serije Kljun na ovom festivalu, koji pretenduje da postane najveći festival serija na svijetu, otvoriti vrata i ostalim projektima ne samo iz zemlje, već i iz cijelog regiona.

Gledaoci iz regije seriju „Kljun“ već imaju prilike da gledaju na televiziji Nova S, od ponedjeljka do četvrtka u 21.30 sati. Za one koji su propustili početak, i one koji preferiraju da odmah gledaju sve epizode, omogućeno je i bindžovanje cijele serije na EON-u. U pitanju je kriminalistička serija, u kojoj mlada, ambiciozna detektivka Sonja Kljun, dobija zadatak da iz Beograda ode u Suboticu i tamo istraži navodno samoubistvo, ne očekujući da će njen dolazak pokrenuti lavinu događaja, koji će razotkriti duboko zakopane tajne vezane za misterioznu organizaciju, ali i za Sonjinu prošlost.

Boravak u Subotici preokrenuće joj život, posebno kada njoj i njenoj desetogodišnjoj kćerki počnu da se javljaju zastrašujući snovi koji se povremeno i ostvaruju. Prihvatanjem svog neobičnog dara, Sonja će razotkriti opasnu zavjeru koja se krije iza navodnog samoubistva, ali i duboko zakopanu tajnu iz svoje prošlosti.

Serija je rađena po scenariju Matije Dragojevića i Ljubice Luković, u režiji Jelene Gavrilović i Uroša Tomića … Uloge tumače Ivana Vuković, Stefan Vukić, Ljiljana Blagojević, Mićko Ljubičić, Filip Đurić, Nataša Tapušković, Mirko Vlahović, Ivana V. Jovanović, Ljubiša Milišić, devojčica Drena Mršić. Kreativni producent i saradnik na scenariju je Srđan Dragojević, direktor fotografije je Dušan Grubin, kompozitor Vladimir Pejković a montažu potpisuje Nemanja Ćeranić.

Izvršni producent serije je Delirium Films.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar