Shakira će definitivno morati na sud zbog utaje poreza

Showbiz 05. avg 202212:27
Podijeli:
Izvor: REUTERS/Ruben Sprich

Drama oko mogućeg hapšenja poznate kolumbijske pjevačice Shakire ne jenjava.

Špansko tužilaštvo je zaprijetilo Shakiri kaznom od osam godina zatvora zbog neizmirenja poreskih obaveza.

Kako se ranije pisalo, ona je u periodu od 2012. do 2014. godine ostala dužna 15 miliona dolara, a potražuje se dodatnih 24 miliona kazne. Ona je nagodbe odbila uz komentar da je sve obaveze izmirila, te će morati svoju nevinost da dokaže pred sudom. Tačan datum suđenja još nije poznat.

“Shakira svakako vjeruje u svoju nevinost i prepustit će slučaj zakonu”, naglasila je firma ispred pevačice, “Llorente y Cuenca”, koja se bavi odnosima s javnošću.

Njihov predstavnik je istakao i da je u pitanju neosnovan slučaj.

“Shakira je uvijek sarađivala i poštovala zakon. Njeno ponašanje kao jedinke i poreskog obaveznika je uvek bilo i ostalo besprijekorno. Na veliku žalost, međutim, uprava koja gubi svaki drugi spor s obaveznicima nastavlja da krši njena prava. Vode još jedan u nizu neosnovanih slučaja. Shakira veruje da će njena riječ biti i dokazana na kraju procesa”, rekao je on u emisiji “Good morning America”.

Slučaj je, inače, postao toliko ozbiljan da o njemu vrlo detaljno piše i “Investigation Discovery”, a pažnja javnosti je potpuno usmjerena na ovaj proces. Njeni fanovi joj svakodnevno šalju poruke podrške.

Podsjetimo, Shakiri ovo nije prvi nemili događaj u 2022. godini. Naime, početkom godine se razvela od fudbalera Gerarda Piquea navodno zbog njegovog nevjerstva.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

 

Komentari

Vaš komentar