Srbija se plasirala u finale Eurosonga, članice Hurricanea oduševile publiku

Showbiz 21. maj. 202109:02 > 09:58
Podijeli:
Predstavnice Srbije Hurricane plasirale se u finale Eurosonga
Izvor: Izvor: REUTERS/Piroschka van de Wouw

Srbija se sinoć plasirala u finale najpopularnijeg muzičkog takmičenja Eurosong. Grupa "Hurricane" oduševila je publiku u Ahoy areni u Rotterdamu.

Pored Srbije, u finale su se plasirali i Albanija, Bugarska, Moldavija, Portugal, San Marino, Švicarska, Grčka, Island i Finska.

Ovih deset zemlja će imati priliku da nastupaju u subotu, 22. maja.

Sinoć su nastupili predstavnici San Marina, Estonije, Češke, Grčke, Austrije, Poljske, Moldavije, Islanda, Srbije, Gruzije, Albanije, Portugalije, Bugarske, Finske, Letonije, Švicarske i Danske.

Članice Hurricanea oduševile publiku

Inače, nakon nastupa grupe „Hurricane“, na zvaničnom Twitter nalogu Eurosonga osvanuo je tvit: „Ram Ba Ba Bam“, što je inače deo refrena pjesme „Loco Loco“, koju su izvodile članice ove grupe.

 

Bosna i Hercegovina nije učestvovala ni ove godine, dok se Hrvatska, Slovenija i Sjeverna Makedonija nisu plasirali u finale.

Poznat je i redoslijed nastupa u finalnoj večeri. Prvi nastupa Kipar koji predstavlja Elena Tsagrinou s pjesmom “El Diablo”.

Francuska, Španjolska i Ujedinjeno Kraljevstvo imaju direktan upad u finale. Francusku predstavlja Barbara Pravi s pjesmom Voilà. Barbara je ujedno i favoritkinja za pobjedu. Ujedinjeno Kraljevstvo predstavlja James Newman s pjesmom Embers, dok Španjolsku predstavlja Blas Cantó s pjesmom Voy a quedarme.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar