Sve provokacije Vedrane Rudan: Bez dlake na jeziku, nikome ne ostaje dužna

Showbiz 18. maj 202209:24 > 09:254 komentara
Podijeli:
Izvor: Goran Kovacic/PIXSELL

Jedna od najomiljenijih književnica u regionu, ovih dana promovisala je svoju novu knjigu i tim povodom gostovala u mnogim emisijama. Njeni kontroverzni stavovi, specifičan smisao za humor i provokacije privukli su pažnju mnogih.

Voditeljca Marija Kilibarda je u emisiji ugostila Vedranu Rudan, a njihov razgovor je mnogima u jednom trenutku postao neprijatan.

U svojoj knjizi, književnica obrađuje brojne teme, a jedna od njih koja se tiče djece pogodila je voditeljcu.

“Pa šta, od 25. do dana današnjeg niste mogli da nađete nekog pastuva da vas oplodi. Imaš sebe, imaš ljubavnika, imaš verovatno lošeg šefa ili šeficu, šta će ti još i dijete. Vaša bejbisiterka će verovatno više koštati”, iznenadila je izjavom književnica, a na ovaj komentar Marija se nasmijala.

“Zato rintamo”, nastavila je vodteljca, što je izazvalo novi komentar Vedrane.

“Ako ćete rintati da biste platitli bejbisiterku onda ste stvarno blesavi”, rekla je Rudan na kraju razgovora.

Književnica je gostovala i u emisiji Jovane Joksimović “Uranak”. Vedrana je Jovani u programu poklonila jedan primjerak svog novog djela, a kako se od nje i očekuje, nije joj promaklo ni da je “pecne”. Naime, Jovana je zatražila posvetu, pa je jednim komentarom isprovocirala književnicu, koja joj nije ostala dužna, te je došlo do manjeg sukoba.

Vedrana je gostovala i u emisiji “Novo jutro”, kada je svoje gostovanje započela nakon obraćanja predsjednika Aleksandra Vučića sa Sajma automobila, te je morala “malo” da pričeka.

„Kada ona nešto kaže to se danima prepričava, njeno mišljenje je veoma direktno“, predstavila je svoju gošću voditeljca. Vedrana Rudan je i ovog puta ispunila očekivanja i opravdala predstavljanje, te je odmah izrazila „nezadovoljstvo“ zbog čekanja, kako bi predsjednik Srbije Vučić završio svoj govor.

“Dobar dan, hvala na pozivu, drago mi je što smo ipak dočekali kraj govora Kim II Vučića. Kako je krenulo, mislila sam da neću stići na promociju u 18 sati uveče. Ovaj put je bilo kratko, jedno 3 sata”, rekla je kroz ironiju književnica.

Vedrana je jednom prilikom čak i dobila otkaz na televiziji, nakon što je u prilogu govorila zbog čega mrzi Jevreje i to na Dan sjećanja na žrtve holokausta.

“Pitam se ovih dana zašto je dim iznda Aušvica večni dim, a dim iznad Gaze – pizdin dim? Ovo nek’ ostane među nama, moj otac je u Jasenovcu pokušavao batom zauvijek riješiti židovsko pitanje. Da li to znači da sam ja dovijeka zločinac? A ovi današnji Židovi koji ubijaju Palestince, oni su potomci onih Židova koji su leteli u nebo i bili sapun”, rekla je tada Vedrana.

Vedrana Rudan kroz svoje kolumne redovno iznosi svoj stav i neretko je veoma oštra i surovo iskrena.

Tako jedna njena kolumna nosi naziv “Otvoreno pismo papi Franji”.

“Sveti Oče, moje ime je Rudan, Vedrana Rudan. Nevjernica sam i pišem vam iz zemljice Hrvatske. Kako živimo, mi ovdje? Sve ću vam, Sveti Oče, napisati. Dječica u vrtićima vrište od gladi, tridesetoro siročadi na jednu tetu. Spavaju na podu a uši ih grizu. U mnogim školama nema vece papira, grijanja, vode, neke su i bez krova. Oko bolnica šeću bezdlake mačke jer su u kontejnerima same sebi dale kemoterapiju. Pred njima ne bježe štakori jer su od njih i deblji i brži. U bolnicama nema vate, zavoja, tople vode, vece papira, posteljine, lijekova, u posljednje vrijeme ni liječnika. Ljudi koji imaju posao rade od jutra do sutra u nadi da će dobiti plaću koju ne dobivaju”, napisala je Vedrana na početku, a do kraja se dotakla i mnogih drugih društvenih problema.

U jednoj kolumni se obratila i papi Benediktu XVI.

“Papa je samo čelnik zločinačke organizacije koja dvije tisuće godina ubija, krade, siluje i budalama koje sve to plaćaju obećaje carstvo nebesko.\” I još sam dodala da bi Vas trebalo strpati u Hag”, napisala je Vedrana Rudan.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar