Twitter izazov: Field i Minasi obučeni kao njihovi predstavnici na Eurosongu

Showbiz 23. maj 202115:04 > 20:21
Podijeli:
Izvor: Twitter/N1

Muzičko takmičenje Eurosong 2022. godine bit će održani u Italiji nakon što je rock grupa koja ih je predstavljala, Maneskin, pobijedila sinoć u Rotterdamu. Za razliku od njih, Velika Britanija koja direktno ulazi u finale, nije osvojila niti jedan bod. Predstavljao ih je James Newman s pjesmom "Embers". Ovo je izazvalo veliku polemiku na mrežama u koju su se uključili i ambasadori Italije i Velike Britanije u BiH. Field i Minasi obukli su se kao svoji predstavnici i fotografisali.

Britanski ambasador Matt Field objavio je tužni smajli uz fotografiju svog predstavnika i napisao: “Za kaznu voljan sam obući se kao britanski učesnik. Možda bi @minasio bio voljan uraditi isto za Italiju?”.

Talijanski ambasador Nicola Minasi je spremno odgovorio na šalu, obukao se kao svoj predstavnik i uzvratio poziv Filedu. Simpatičnu prepisku pogledajte ispod.

Ova simpatična prepisak izazvala je mnogo reakcija na Twitteru. Uključili su se mnogi tviteraši, a jedan je objavio fotografiju srpskih predstavnica, grupu Hurricane, uz poruku: “Hvala vam. Sada zamišljam tri Dodika obučena ovako”.

Grupa Maneskin sa pjesmom “Zittie e Buoni” osvojili su 524 boda, dok je na drugom mjestu Francuska koju je predstavljala pjevačica Barbara Pravi, osvojivši 499 bodova. Treći je predstavnik Švicarske Gjon’s Tears, koji je osvojio je 432 boda.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar