U toku prikazivanje serije „Kljun“ na međunarodnom festivalu u Cannesu

Showbiz 10. okt 202114:33
Izvor: N1

Serija "Kljun" (Awake), u produkciji United Media, prva je srbijanska serija koja je ušla u selekciju prestižnog Međunarodnog festivala serija u Kanu, a u toku je njeno prikazivanje.

Prikazivanje serije na festivalu, koji se održava četvrti put i ima tendenciju da za serije bude isto ono što je i Kanski festival za filmove, počelo je u 11h.

Serija Kljun ima 10 epizoda i kriminalistička je priča o policijskoj inspektorki Sonji Kljun koja je poslata u Suboticu da reši jedno samoubistvo, koje će razotkriti tajne misteriozne organizacije, ali i Sonjine prošlosti. Uporedo sa slučajem, ona otkriva i spoznaje sebe.

Koscenaristkinja Ljubica Luković kaže da „Kljun“ ima „holivudski zaplet i dramaturgiju“ što nije karakteristično za srpske serije, ali i da ima balkanski crni humor. Rediteljka Jelena Gavrilović, koja je zajedno sa Urošem Tomićem režirala seriju, ranije je izjavila da je to takođe priča o jednom mentalitetu.

Serija je jedina iz našeg dijela Evrope koja je ušla u izbor festivala. Pored zvanične selekcije – koja se sastoji od još devet serija, uz „Kljun – biće prikazano još 10 ostvarenja kratke forme i četiri van konkurencije.

Ovogodišnji Kanski festival serija održava se od 8. do 13. oktobra.

Građani mogu glasati za „Kljun“ na ovom linku.

Podsjetimo, serija je nastala po scenariju Ljubice Luković i Matije Dragojevića, u režiji Jelene Gavrilović i Uroša Tomića, a u produkciji kompanije United Media. Uloge su poverene Ivani Vuković, Stefanu Vukiću, Ljiljani Blagojević, Dragoljubu Mićku Ljubičiću, Nataši Tapušković, Dreni Mršić i mnogim drugima.

Serija se već prikazuje na TV Nova S, a na programu je od ponedeljka do četvrtka u 21.30h.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar