Vojvotkinja od Cambridgea izdala knjigu portreta u sjećanje na pandemiju

Showbiz 28. mar 202109:39
Izvor: Reuters

Kate, vojvotkinja od Cambridgea, u nedjelju je izdala knjigu fotografskih portreta snimljenih tijekom britanskih zatvaranja za koju je rekla da predstavlja trajni zapis o pandemiji.

Kate, supruga princa Williama, kraljičinog unuka i drugog člana obitelji u nasljednom redu za prijestolje, prošle je godine započela projekt s Nacionalnom galerijom portreta, pozivajući ljude da predaju fotografije snimljene tijekom prvog britanskog zatvaranja.

Komisija čija je članica i Kate, između 31 000 portreta, odabrala je njih 100. Prije knjige, fotografije su bile prikazane na digitalnim izložbama i izložbama zajednica.

“Kroz ‘Hold Still’ (Držite se mirno) željela sam iskoristiti snagu fotografije radi stvaranja trajnog zapisa onoga što smo svi proživjeli – željela sam doći do priče pojedinaca i dokumentirati značajne trenutke za obitelji i zajednice tijekom života u pandemiji”, napisala je Kate u uvodu knjige.

Knjiga pod nazivom “Držite se mirno: portret naše nacije 2020. godine” bit će dostupna od 7. svibnja, točno godinu dana od početka projekta. Neto prihod će se raspodijeliti između Nacionalne galerije portreta i britanske dobrotvorne organizacije za mentalno zdravlje, Mind.

Komentari

Vaš komentar