Zdravko Čolić zaveo pjevačicu ABBA-e sa “prostačkim bosanskim pitanjem”

Showbiz 20. jun 202215:565 komentara
Podijeli:
Izvor: Zdravko Čolić (N1)

Legendarni sarajevski pop pjevač Zdravko Čolić svojevremeno se prisjetio kratkog ljubavnog iskustva koje je doživio sa slavnom švedskom koleginicom iz grupe Abba.

Čolića su cijeli život pratile priče o ljubavnim aferama, a često su ga povezivali sa poznatim damama koje su „padale“ na njega. Otkako se oženio u i sretnom braku je sa Aleskandrom od 2001. godine, s kojom ima dvije kćerke Unu i Laru, samo je ostalo da se priča o prošlim ljubavima.

Kako su mediji pisali, Čola je navodno imao davne 1973. u Luksemburgu, neposredno pred nastup na „Pjesmi Evrovizije“, gdje je predstavljao Jugoslaviju pjesmom „Gori vatra“, kratkotrajnu romansu sa pjevačicom slavne grupe ABBA Anni-Frid Lyngstad.

„Upoznavanje je palo za klavirom, osmjesi i prostačka bosanska pitanja – Š‘a ima, stara“, prisjećao se Čola kako je upoznao Fridu, prenosi Kurir.

Kako je nekoliko decenija nakon kratkotrajne romanse priznao, Čola se osjećao „upotrebljenim poput instant-supe“.

„Fridu iz grupe ABBA sam upoznao na Pjesmi Evrovizije, gdje bih drugo. Poslije je uslijedio poziv na vikend. Djelovalo je obećavajuće, ali sam se ja nakon cijele te trodnevne idile osjetio upotrebljenim poput instant-supe. Skuvaš za pet minuta, pojedeš vruće i to je to. A sve je bilo tu: i brvnara i kamin i svijeće i cvijeće, kockaste zavjesice i stoljnjaci, pečena riba u foliji sa bademima i eterična ulja… Ali, ona prava, jedinstvena, ludačka strast, koja se desi između muškarca i žene, izostala je. Nije bilo spontanosti, pa je sve izgledalo kao kad zakažeš vježbanje udvoje u teretani”.

Ipak, Čola je nedavno u jednom intervju otkrio da nije bilo baš tako.

„Ma, to su muške finte! Ne može žena iskoristiti muškarca, uvijek on iskoristi nju“, izjavio je nedavno.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar