Mahmutović novi predsjednik UO-a KK Bosna Royal

Košarka 20. dec 201714:40 > 14:41
Izvor: N1

Harun Mahmutović je jednoglasno imenovan za novog predsjednika Upravnog Odbora Košarkaškog kluba Bosna Royal.

Na redovnoj sjednici Upravnog odbora kluba donesni su stavovi koji zastupaju interese kluba, a Mahmutoviću je ukazano povjerenje i podrška za njegov budući angažman, saopćeno je iz KK Bosna Royal.

Mahmutović je prošle sezone aktivno učestvovao u radu UO od augusta 2016. godine do marta 2017. godine i dao je veliki doprinos prošlogodišnjim rezultatima. Odluka o njegovom imenovanju je bila jednoglasna, asvi članovi UO imali su priliku da se uvjere u njegove sposobnosti.

”KK Bosna Royal nastavlja svoj put dalje u borbi na dva fronta. Pozicija na tabeli u Prvenstvu BiH je zadovoljavajuća i daje nam motiv da se ova borba nastavi, a klub povede ka plasmanu u Ligu 6. Uz pomoć publike koja će sigurno prepoznati trud i biti značajan faktor u nastavku sezone, nadamo se i što boljem plasmanu u Play off-u, ali i regionalnoj Drugoj ABA ligi”, saopćeno je iz kluba.

Bosna Royal se zahvaljuje navijačima, koji su ekipu podržavali i u najtežim momentima, te javnim institucijama koje su tokom proteklih godina pružile nesebičnu podršku.