Suspendovane sudije zbog greški na štetu Litvanije

Košarka 08. sep 201909:43 > 16:19
Izvor: fiba.basketball

Svjetska košarkaška organizacija odbila je žalbu Košarkaškog saveza Litvanije zbog loših odluka koje su baltičku zemlju koštale pobjede protiv Francuske, ali je kaznila sudije sa problematičnog meča.

Košarkaši Francuske osigurali su plasman četvrtfinale prvenstva pobjedom nad Litvancima u krajnje dramatičnom finišu.

FIBA je objavila da do kraja prvenstva neće suditi trojka koja je dijelila pravdu na spomenutom meču, a nju su činili Španac Antonio Conde, Venecuelanac Daniel Alberto Garcia Nieves i Argentinac Leandro Lezcano.

„Nakon pregledavanja snimka sa meča između Litvanije i Francuske koji se igrao sedmog septembra, FIBA je odlučila da je tokom izvođenja posljednjeg slobodnog bacanja na 30.8 sekundi do kraja posljednje četvrtine napravljena greška. Francuski igrač sa brojem 27 (Rudy Gobert) dotakao je obruč dok je lopta bila u kontaktu sa njim. Pravila odluka je trebalo da bude dodijeljivanje poena reprezentaciji Litvanije. Arbitri sa tog meča neće suditi u nastavku prvenstva“, navodi se u saopštenju FIBA.

Francuska je tom pobjedom obezbijedila prvo mjesto u grupi L i igraće u četvrtfinalu šampionata, dok Litvanci nisu izborili plasman među najboljih osam timova na prvenstvu u Kini.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad