Otkazan 16. Memorijalni košarkaški turnir "Mirza Delibašić"

Košarka 28. avg 202020:17 > 20:22
Podijeli:
Izvor: N1

16. Memorijalni košarkaški turnir "Mirza Delibašić" je otkazan, saopćeno je iz Udruženja "Mirza Delibašić-Kinđe".

Članovi Udruženja “Mirza Delibašić-Kinđe” sa žaljenjem obavještavaju javnost da je turnir planiran, organizovan i najavljen za 4. i 5. septembar ove godine nemoguće realizovati i održati”, saopćeno je.

Kako su naveli, u proteklih pet mjeseci pregovarali su, dogovorili pa otkazivali nastupe više od 15 vrhunskih košarkaških kolektiva sa prostora Evrope, ali novi rast zaraženih koronaviruson iznova je pravio nepremostive prepreke. Posljednja postavka turnira bila je slijedeća:

1. Budućnost Podgorica
2. Metropolotans Pariz
3. Partizan Beograd
4. Igokea Aleksandrovac

U petak 28.8.2020. gosti iz Francuske i Srbije, nakon konsultacija sa ljekarskim timovima, obavijestili su da odustaju od dolaska u Sarajevo.

“Evidentno je da ovo vrijeme nije pogodno ni za šta, a sportske i kulturne manifestacije naročito trpe i ispaštaju. Poštujući higijensko-epidemiološke mjere, a želeći turnir približiti gledaocima, saradnju smo ostvarili i sa BHT1. Javni servis izrazio je želju da prenosi utakmice turnira. Nije išlo. Imali smo i podršku Kantona Sarajevo, ministra kulture i sporta Kenana Alikadića, ali pandemijske okolnosti nadjačale su naše želje i planove”, naveli su u saopćenju.

“Žao nam je, najiskrenije. Našeg Mirzu nosimo u srcu, on živi sa nama. Na kraju obećavamo da ćemo, uz prihvatljive epidemiološke prilike, već naredne godine u Sarajevu organizovati vrhunski košarkaški događaj u čast najboljeg sportiste kojeg BiH ikada imala i najtrofejnijeg evropskog košarkaša”, istakli su.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad