Svjetlo, kamera – Dellavedova!

Košarka 23. jun 201512:10 > 12:15
Izvor: Facebook

Ukoliko vam nije jasna priča o zvjezdanom usponu zvijezde Cleveland Cavaliersa, Matthew Dellavedovai, možda će onda dugomtražni film ili visokobudžetna TV serija da vam otkriju detalje koji se kriju iza sjajne priče australijanca.

Hollywood je odlučio da će Dellavedova, odnosno njegova priča biti glavna inspiracija u kreiranju ili filma ili TV serije o mladom australskom košarkašu koji preko igara u Melbourneu, preko koledža odlazi u najjaču košarakašku ligu na svijetu.

Projekat nosi radni naziv ”Final Four”, a produkciju i scenario će raditi Robert Galinsky te Jason Shuman, kreatori ”Role Models”.

”To neće biti Matthewova životna priča ili autobiografija”, ali će biti inspirisan njegovim životom u Melbourneu, a uskoro ćemo razgovarati i sa njegovim menadžmentom.

The Score navodi da su Woody Harrelson i Nick Nolte su već kontaktirani da budu akteri filma (ili serije), a otkriveno je da će priča biti slična onoj iz ”Remember The Titans”, gdje se Denzel Washington bori sa rasizmom kao glavni trener fudbalske ekipe.

U svakom slučaju, ljudi vole priče o ”propalitetima” koji dosegnu visine, kakav je Dellavedova, koji je od nule stigao do integralnog faktora u finalu najbolje košarkaške lige na svijetu.