Česi objavili imena 12 igrača za BiH: Velika zvijezda ne igra

Košarka 30. jun 202221:28 > 21:56
Podijeli:
Izvor: CZ.BASKETBALL

Ronen Ginzburg selektor Češke objavio se spisak 12 košarkaša koji će mu biti na raspolaganju u meču protiv Bosne i Hercegovine. Ono što raduje Zmajeve jeste da na spisku nema nekaqdašnjeg osvjača Eurolige i MVP najjače evropske košarkaške lige Jana Veselyja.

VEZANE VIJESTI:

Listu od dvanaest košarkaša koji će ići na megdan Bosni Hercegovini čine: Patrik Auda, Jan Zidek, Vojtech Hruban, Tomas Satoransky, Ondrej Balvin, Matrin Peterka, Jaromir Bohacik, Ondrej Sehnal, Lukas Palyza, David Jelinek, Martin Kriz i Tomas Kyzlink. 

U odnosu na prvi meč ove dvije selekcije u grupi, kada su Česi izgubili u dvorani Mirza Delibašić u Sarajevu 97:90, sada Ginzburg ima na raspolaganju tri pojačanja Tomasa Satoranskog, Patrika Audu i Ondreja Balvina.

S druge strane selektor Adis Bećiragić na listu putnika uvrstio je sljedećih 12 igrača: Edin Atić, Amar Gegić, Kenan Kamenjaš, Džanan Musa, Adin Vrabac, Haris Delalić, John Roberson, Miralem Halilović, Sani Čampara, Emir Sulejmanović, Ajdin Penava i Aleksandar Lazić.

Utakmica 5. kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo igra se sutra od 20 sati u dvorani Enterio u Pardubicama. Direktan prijenso meča možete pratiti na kanalu Sport Klub 2.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar